Ужас! Самолет с пасажери се разби в жилищен квартал

Гласувайте за статията

Той се е разбил в близост до летището

Пътнически самолет с над 100 пасажери на борда се разби в гъстонаселен жилищен квартал.

Летателният апарат е на пакистанските авиолинии. Според първоначалната информация самолетът се е разбил в гъстонаселен район в Крачи.

самолет

Гъст дим се издига на мястото на инцидента

Самолетът е излетял от Лахор за Карачи и се е разбил в близост до летището, съобщава източник в администрацията на гражданската авиация.
Кадрите показват, че над мястото на катастрофата се издига черен дим.

Би Би Си пише, че в самолета е имало 99 пътници и 8 души екипаж.
Според агенция Киодо, на борда е имало около 100 души, пише vesti.bg.

Органите на гражданската авиация посочват, че полетът на PIA PK-8303 от Лахор е щял да кацне в Карачи, когато се е разбил в района на градината Джина в близост до моделната колония в Малир.

Източници на CAA твърдят, че комуникацията на самолета, е била прекъсната минута, преди той да се приземи.
Войските от Силите за бързо реагиране на Пакистанската армия и Пакистан Рейнджърс Синд пристигнали на мястото на катастрофата, за да окажат съдействие на гражданската администрация в усилията за спасяване.

Няколко къщи в района, където се е разбил самолетът, са повредени.
Линейките срещнали сериозни затруднения да достигнат до мястото на инцидента, тъй като улиците са доста тесни. Освен това имало множество струпали се хора, което затруднявало допълнително спасителната операция.

Говорителят на PIA – Абдула Хафез заяви, че авиокомпанията получава информация в реално време. Той каза, че въздушен маршал Аршад Малик ще пристигне в Карачи след около два часа, за да оцени ситуацията.

Той е категоричен, че е твърде рано да се посочва причина за инцидента и допълни, че независима институция ще проведе разследване, за да установи причината за катастрофата, пише geo.tv.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар