От Щаба: Важни новини за ресторантите и моловете! (още подробности)

Гласувайте за статията

Щаба с извънредни новини – можем ли вече да празнуваме!

„От Щаба имаме резерви по отношение на ресторантите, защото там ще се отчете ефекта от отварянето на заведенията. Ще очакваме мнението на РЗИ и БАБХ, които ще проучат как заведенията спазват мерките, докато са само навън. Именно това ще ни даде коз дали може да се доверим и да ги отворим и отвътре“, заяви ген. Мутафчийски днес.

След което той се позова на СЗО, че не е време да празнуваме, а да се мобилизираме. Това е разумният подход.

„Смъртността у нас не е по-голяма от тази в останалите страни. Не виждам нещо особено в това, тя е съвсем ясна“, каза още шефът на ВМА.

А проф. Кантарджиев допълни, че щамът, който беше в Китай, в Европа не е същият и вече мутирал. В Щатите се наблюдава трети генетичен модел. Заболяването протича различно и затова мерките във всички страни трябва да бъдат различни.

Колкото до отворянето на моловете, д-р Пенчев заяви, че вентилационните системи са на високо ниво и щателно се следят показателите на микроклимата в моловете. Към момента има издадени предписания, но все още няма глобени.

Припомняме, че за изминалите 24 часа са установени нови 39 случая на заразени у нас. 15 от тях са настанени в болница. Така общият брой на заразените в България с Ковид-19 е 2331 души.

Ген. Мутафчийски обаче съобщи и добра новина, която е, че вече трети ден броят на излекуваните е по-голям от този на заразените. Дано и да се задържи така!

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар