Никарагуа крие истината за коронавируса (Какво се случва в страната?)

Гласувайте за статията

Ако мислите, че Бразилия е най-зле в Латинска Америка – грешите! Никарагуа крие истината от всички

Мислите, че Бразилия е най-зле в Латинска Америка? Грешите. Властите в Никарагуа крият ужасяваща истина за заболелите от коронавирус в страната. Ситуацията там изглежда толкова зле, че местната полиция се е принудила да извършва тайно всичките си действия. А властите продължават да отричат, че има масово заразяване на граждани с Covid-19.

Разследващи репортери обаче направиха шокиращи разкрития. След полунощ в немската болница в Манагуа пристигат пет линейки, но няма сирени. Порталът се отваря и ги пропуска, а след това ги връщат обратно празни. Колите обикалят всички болници през цялата нощ. Точно преди изгрев на другата сутрин, те се паркират в най-близката клиника, за да не ги види или чуе никой.

Смята се, че превозват болни от коронавирус. Но защо мълчат, че има заболели в страната?

В същото време погребалните катафалки и техните шофьори се движат също толкова бързо и тихо из болничните центрове. И изнасят жертвите на болестта, като ги погребват без много шум.

Президентът на страната Даниел Ортега още от самото начало нарече Covid-19 безобиден и отказа да въведе мерки за социална дистанция и ограничаване на публичните прояви. Властите твърдяха, че болестта е отнела само няколко живота и не се предава от човек на човек.

След като разбрали колко е сериозно всъщност положението, местните започнали да прикриват мащабите на пандемията, като тихо погребват покойните, пише Гардиън.
Лекарите и здравните работници имат инструкции да твърдят, че починалите са умрели от сърдечни заболявания, диабет, проблеми с кръвното и други болести. Но не обясняват защо се изнасят тела тайно през нощта и се погребват, без да се каже на близките.

Загадъчни погребения

Странно е и друго. Че тези бързи погребения включват запечатани ковчези, тела увити в специални чували и фолио. Това са предписаните мерки за погребване на починалите от коронавирус. Но никое от тези погребения не е влязло в официалните статистики.


Анна Торес, една от потърпевшите, споделя, че дядо й е починал във вторник. Лекарите съобщили на семейството, че мъжът е умрял от респираторни проблеми, а не от коронавирус. На семейството обаче е било забранено да присъстват и мъжът бил изпратен само от двама свои близки, които били в болницата по същото време.

Мистериозни погребения в Никарагуа сн.  You tube

Мистериозни погребения в Никарагуа сн. You tube

„Казаха, че не е умрял от коронавирус и веднага го погребали. Едва двама членове на семейството ни успяха да присъстват“, казва още Анна.
Тя не е изолиран случай. Все повече семейства твърдят, че техни близки са били погребани без тяхно знание. И с обяснението, че процедурите са такива и така трябва.

Припомняме ви, че според официалната статистика, Никарагуа има само 8 смъртни случая и едва 25 заразени.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар