Принц Чарлз към британците: Помогнете за събирането на реколтата! (Вижте още)

Принц Чарлз към британците: Помогнете за събирането на реколтата! (Вижте още)
5 (100%) 1 vote

Принц Чарлз подлива вода на сезонните работници

Британският престолонаследник принц Чарлз призова британските граждани да се обединят и да подкрепят кампанията на правителството Pick for Britain. Тя цели да мобилизира британците да помогнат на фермерите да приберат реколтата от плодове и зеленчуци. Този ход на Чарлз е директен удар върху желанието на източноевропейските сезонни работници, включително българи, да припечелват пари от въпросната трудова дейност.

Селското стопанство е един от най-сериозно засегнатите сектори в резултат на пандемията от коронавируса, защото карантината възпира армията от сезонни работници, основно от източна Европа, на които всяка година са свикнали да разчитат британските фермери.

Принц Чарлз, който има претенции, че е фермер, отправи доста безпрецедентно видеообръщение, разпространено в британските медии. „В това време на голяма несигурност, голяма част от нормалното ни рутинно всекидневие е изправено пред предизвикателства. Хранително-вкусовият сектор и селското стопанство не са изключение“, заяви престолонаследникът. Той отбелязва и че е необходима армия от работници, които да приберат британските плодове и зеленчуци по време на пандемията от Covid-19.

Тежка работа

Чарлз отбелязва обаче, че това е тежка работа. Но е изключително важна, за да се спаси реколтата. „Не се съмнявам, че работата ще бъде непривлекателна и понякога голямо изпитание. Но тя е от върховно значение и в пика на тази глобална пандемия вие ще направите жизнено важен принос в рамките на общонационалните усилия“.

Принцът направи аналогия и с времето от Втората световна война. Тогава така наречената „Поземлена армия“ от хиляди британски жени е била по полетата, докато мъжете са се сражавали на фронта.

Престолонаследникът не споменава причините, довели до нуждата от работници в бранша. Но медиите бързо припомниха, че в резултат на карантината огромната армия от около 90 000 сезонни работници годишно не може да бъда осигурена тази година.

Принц Чарлз призова британците да се включат в събирането на реколтата от плодове и зеленчуци сн. Инстаграм/ clarencehouse

Принц Чарлз призова британците да се включат в събирането на реколтата от плодове и зеленчуци сн. Инстаграм/ clarencehouse

Въпреки призива към британците да помогнат в селското стопанство, фирмите, които осигуряват сезонни работници, казват, че интересът на местните хора към тежката и не особено добре платена работа не е голям, предават от standartnews.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Принц Чарлз към британците: Помогнете за събирането на реколтата! (Вижте още)”

  1. Карабас Барабас

    май 20. 2020

    Принце, пусни си фриволните снахи и копелдаците (за единия е сигурно) в бостана – да видят как се изкарва хлябът! Срамна работа няма – на младини баба им е карала военен камион през войната… 😉

Добавете коментар