Албумът на Ицо Хазарта стана най-продаваният у нас!

Точно една година след премиерата си на 18 май 2019, първият солов албум на Ицо Хазарта стана първият албум в най-новата музикална история на България със сертификат за шест пъти платинен статус. [caption id="attachment_628728" align="aligncenter" width="223"]Ицо Хазарта Ицо Хазарта направи революция в продажбите[/caption] „Неправилен рап“ е най-продаваното заглавие на българския музикален пазар за 2019, като до момента има реализирани над 12 000 физически продажби. В онлайн платформите за музика отделно генерира над 5.5 милиона слушания, а четирите сингъла „Браво“, „Гладен“, „Известна“ и „Имам човек“ са с общо близо 30 милиона гледания.

Албумът продължава да владее дигиталните и физически чартове. „Неправилен рап“ е соло дебют на Хазарта, създаден от същия екип, отговорен и за всички хитове на Ъпсурт – музика и бийтове от бат Венци, легендарни лирики от Ицо.

Като гости в него участват Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. Над 4000 души дойдоха и на грандиозното му представяне на живо в зала 1 на НДК в края на миналата година. Подобно събитие за бг рап продукция преди това беше нечувано, а билетите за шоуто на Ицо свършиха цели две седмици преди датата на концерта. „Неправилен рап“ е и първият български рап албум, издаден на плоча. „За нас е огромна привилегия да работим с Ицо Хазарта. Той е артист, който през годините непрекъснато намира точния начин да докосне най-чувствителната струна на обществото и всичко, което създаде се превръща в шедьовър. Творчеството му не спира да е актуално, защото провокира размисъл“, казват издателите на албума от Facing The Sun по повод новината за мултиплатинения статус на „Неправилен рап“. „Надяваме се, че соло успехите на Ицо, както и нестихващата ротация на класиките му с Ъпсурт, ще окуражат и младите изпълнители да продължат да се развиват. Вярваме, че качественото съдържание в комбинация с упорита работа и талант, който не си почива, е единственият правилен път към успеха.“ „Физическите продажби на „Неправилен рап“ на Ицо Хазарта са впечатляващи, особено на фона на общата тенденция за непрекъснат спад на приходите от тези формати в световен мащаб.“, коментира изпълнителният директор на БАМП, Ина Килева. „Шест пъти Платинен сертификат е прецедент в кратката история на БАМП като сертифициращ орган, действащ на един малък и до скоро силно доминиран от пиратство пазар. Албумът съвсем заслужено оглави и класацията Топ 10 албуми за 2019, отразяваща физическото разпространение на музикалните албуми на българския пазар. Класацията намери място на страницата за България в Годишния доклад на IFPI за състоянието на музикалната индустрия по света – Global Music Report 2020.“, допълни Килева.