Важно: Проф. Кантарджиев разкри къде е най-опасно да хванем Ковид-19! (кога протича най-тежко)

Важно: Проф. Кантарджиев разкри къде е най-опасно да хванем Ковид-19! (кога протича най-тежко)
5 (100%) 1 vote

Проф. Кантарджиев предупреди къде е най-голямата опасност!

Най-страшно и с най-тежко протичане е ако хванем Ковид-19 от няколко заразени лица. Това съобщи тази сутрин на редовния брифинг проф. Кантарджиев. И поясни, че това ще рече да сме се намирали незащитени на място с много хора, няколко от които да са носители на заразата.

„Ако си се заразил с по-малко вируси, лечението преминава по-добре и болестта е по-лека. Другото е много опасно и тежко за човека. Засега мерките у нас работят, въпреки че световни организации алармират за нови взривове в доста европейски страни“, сподели Кантарджиев.

Той обясни, че сега повече от всякога, хигиенните мерки и личната защита са от най-важно значение за това да останем здрави. Ръцете трябва да се мият повече от 20 пъти на ден, както и да не си пипаме лицето, очите, носа и устата, ако сме навън и не сме били в пряк контакт със сапун.

„Ръкавици е добре да се ползват само тогава, когато често дезинфекцираме ръцете си. Тогава има смисъл. По ръцете вирусът умира за 15 минути, ако ръката е достатъчно потна, топла и мокра. Но не бива да се разчита на това в никакъв случай“, категоричен е проф. Кантарджиев.

Припомняме, че към тази сутрин новозаразените у нас са 24 души, сред които и пловдивски лекар. По-ниският брой на заразените обаче се дължи и на по-малкия брой тестове, които са направени в неделния ден, поясниха от Щаба.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар