Шеф Виктор Ангелов разкри каква е целта му в "Хелс Китчън"

Шеф Виктор Ангелов за трети път ще се изправи пред предизвикателството да избере най-добрия професионален готвач в телевизионното шоу "Хелс Китчън". Той казва, че няма фаворит в кухнята и мисли за промяна в регламента на надпреварата, тъй като първото място често заслужава да бъде поделено. В специално интервю за вестник "Телеграф" шеф Виктор Ангелов разкрива и коя е най-голямата награда в "Хелс Китчън", както и какво ще видят зрителите в последната голяма битка в шоуто. "Кулминацията в едно състезание е финалът! Няма място за колебание дали изборът ми е правилен и съм се спрял на най-достойните претенденти! Четиримата финалисти притежават изключителни кулинарни умения, лидерски качества и нестихващо желание за победа. Понякога ми се иска да променя регламента и да мога да връча наградата на повече от един финалист. Като родител човек не фаворизира никое от децата си, те просто са еднакво добри в неговите очи! Най-голямата награда в "Хелс Китчън България" е израстването - умението да се самовгледаш. Вярвам, че това е наградата, която ще си разделят финалистите, така както деляха кухнята, общежитието и мечтата си три месеца заедно!", казва шеф Виктор Ангелов.

Ярки личности

Той признава, че всички участници в кулинарното предаване са ярки личности. "Аз прекарах три месеца с участниците. За мен без съмнение всички те са ярки личности и изключителни кулинари без значение дали са готвили в ресторанти със звезди "Мишлен" или в местната кръчма. Готвенето е призвание. За да приготвяш храна за другите, значи си специален и чувствителен! Целта ми в "Хелс Китчън" е да забавлявам зрителите, пренасяйки ги в реалната атмосфера на професионалната кухня. При цялото ми уважение зрителите имат право да симпатизират някому или не, но не и да раздават оценки - това е моя работа", казва шеф Ангелов. Най-важното на топ кулинаря е отборният дух. "Дали ще пламнат любов и приятелства, не ме интересува, за мен важното е да развиват отборен дух и колективизъм, уважение и професионализъм. Не един и два са моментите, в които оставам насаме с участниците - без камери, редактори и сценаристи. Тогава трептим на други честоти - много по-приятелски, човечни и емоционални", споделя Виктор Ангелов.

Фаворит

Той категорично заявява, че няма фаворити в кухнята. "Когато имаш фаворит, обективността се замъглява и остава на заден план. Не е професионално и нямам право да си го позволя. Уважавам и ценя стремежа у всеки от участниците и се опитвам чрез работната атмосфера в кухнята да дам възможност на всеки от тях да постигне мечтата си. Съвсем закономерно успехите съпътстват добрите. [caption id="attachment_628534" align="aligncenter" width="300"]Шеф Виктор Ангелов чувства участниците в "Хелс Китчън" като свои деца сн. YouTube Шеф Виктор Ангелов чувства участниците в "Хелс Китчън" като свои деца сн. YouTube[/caption] Не съм се съмнявал в амбицията и уменията на Дани, Филип, Веско, Мартин, Светла, Никола, Станимир, Веселина Чилева... Звездите от настоящия трети сезон, както и на бъдещите участници  във формата! Именно това е магията на "Хелс Китчън" - да вдъхновява и да дава кураж на хората, които обичат да готвят", казва топ кулинарят, пише monitor.bg.