Здравният министър с 4 нови заповеди до 14 юни! (вижте тук)

Гласувайте за статията

Здравният министър въведе 4 нови мерки заради епидемичната обстановка!

От днес, 14 май, във връзка с обявената с Решение на Министерския съвет извънредна епидемична обстановка и на основание чл. 61 и чл. 63 от Закона за здравето, здравният министър Ананиев издаде заповеди, с които въвежда конкретни противоепидемични мерки на територията на страната. Те са считани от 14 май до 14 юни.

Друга заповед въвежда задължителната изолация на потвърдените случаи на COVID-19, карантината на контактните лица, медицинското наблюдение и други.

Трета заповед въвежда временна забрана за влизане на територията на Република България, като детайлно са описани изключенията за нея.

Работодателите и органите по назначаване се призовават да организират дистанционна форма за работа на служителите и работниците си.

Ако това не е възможно, трябва стриктно да се спазват конкретно разписани противоепидемични мерки за дистанция и дезинфекция.

Задължително остава носенето на маски на закрити обществени места като публичен транспорт, магазини, администрации, храмове, спортни и културни обекти.

Затворени остават увеселителни заведения, игрални зали, дискотеки, закрити обекти за хранене.
Забранени са посещенията в търговските центрове тип МОЛ, с изключение на аптеките, хранителните магазини, банковите и застрахователните офиси в тях.

Провеждането на учебните занятия остава дистанционно. Детските градини и ясли са затворени. В сила остава и 14-дневната карантина на всички лица, влизащи на територията на България.

Източник: vesti.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар