Холандия с необичайни мерки за безопасност след коронавируса (Как се обслужват кафенета и ресторанти?)

Гласувайте за статията

След като премиерът на Холандия обяви групов имунитет за Covid-19, страната въвежда и най-странните мерки за обслужване

Премиерът на Холандия заяви преди два месеца, че няма да въведе карантина в страната, а ще позволи на хората да се заразят, защото им е нужен групов имунитет. Броени дни по-късно страната бе обхваната от заразата и все още не може да се отърси от нея, въпреки мерките, които бяха въведени.

И въпреки желанието на премиера на Холандия, гражданите на страната да изградят групов имунитет, мерките за безопасност след вдигане на карантината, далеч не са толкова неглижирани.

В Амстердам вече отварят кафенета, ресторанти и фризьорски салони, но има определени изисквания. Така например, служителите в обществени заведения за хранене в Амстердам, задължително трябва да носят шлемове и ръкавици.

Отделно от това, някои от тях вместо подноси, ще използват широки и дълги дъски за сервиране. Очевидно мерките за социална дистанция ще изискват и по-необичаен начин за поднасяне на храната.

Успоредно с това, откритите части от ресторанти ще бъдат оформени като отделни стъклени кабини, в които ще се настаняват не повече от двама –  трима души, съобщават от rupt.ly.

Преди време сервитьори се опитаха да покажат абсурдната ситуация да се сервират стоки или продукти от два метра разстояние с клипове в мрежата. Кадрите може и да будеха смях у публиката, но и предизвикаха тревоги. Защото беше трудно да се прецени браншът ще може да работи, без да се застрашава здравето на служителите и клиентите. Явно в Холандия са измислили необичаен начин за осигуряване на безопасността.

Това обаче не е единствената стъпка на страната, която се връща към нормалния живот. Повече от 42 000 души се заразиха там, а починалите са около 5450 човека.

Ресторантите в Холандия с необичаен начин за обслужване на клиенти сн. You Tube

Ресторантите в Холандия с необичаен начин за обслужване на клиенти сн. You Tube

След двумесечна карантина, страната отвори и училищата. Но учебния процес ще протича при изключителни мерки за безопасност. Библиотеки, магазини и фризьорски салони също се канят да отворят врати до дни. Но изискванията за социална дистанция остават в сила.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар