Владислав Горанов разкри дали ще има компенсации за собствениците на винетки заради извънредното положение

Гласувайте за статията

Владислав Горанов разкри дали собствениците на винетки ще бъдат компенсирани за нереализирани пътувания заради извънредното положение

Горанов разкри дали собствениците на винетки ще получат обезщетение

Горанов разкри дали собствениците на винетки ще получат обезщетение

Финансовият министър разкри дали държавата ще компенсира собствениците на винетки за нереализирани пътувания заради извънредното положение и КПП-тата в страната.

Той заяви категорично, че такива компенсации не се предвиждат за граждани, които не са могли да пътуват. Министърът добави, че държавата не знае как да компенсира едни без да ощети други и това причината да не се изплащат компенсации, предаде БГНЕС.

Той поясни, че по време на извънредното положение, законът не определя в нито една своя норма режим на неплащане на държавни такси. Министърът допълни, че към тези такси спадат и таксите за ползване на пътната инфраструктура на база време.

Горанов поясни, че важен аспект на таксуването по този метод е, че той не е обвързан с брой и дължина на всяко от пътуванията.

Той добави още, че този факт се доказва ясно от волята на законодателя да осигури в момент на криза нормалното функциониране на държавата, на критичната инфраструктура, поддържайки железопътната и пътната мрежа, както и тази за пренос и доставка на ток, вода и за доставката на храни и стоки от първа необходимост. Горанов поясни, че по-голямата част от тези стоки се доставят по републиканската пътна мрежа и няма основание да се изплащат компенсации за временната невъзможност за нейното използване, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар