Проф. Александрова направи любопитни разкрития за коронавируса и прилепите

Гласувайте за статията

Проф. Радостина Александрова – директорът по вирусология към ИЕМПА към БАН направи пикантни разкрития за коронавируса

Д-р Александрова направи интересни разкрития за коронавируса.

Проф. Александрова направи интересни разкрития за коронавируса.

В ефира на сутрешния блок по БНТ проф. Радостина Александрова заяви, че учените вече познават коронавируса по-добре, но все още има много неизвестни за него.

Тя подкрепя тезата за произхода на вируса от прилепите и пояснява, че те са изключително ценни животни, без които животът на планетата би бил немислим.

Тя добави, че в един прилеп могат да живеят около 60 вируса. Силният им метаболизъм се дължи на летенето им и това е една от причините тези вируси да не им пречат.

Високото им молекулярно ниво е причината за добрия им имунитет. Д-р Александрова ги определи като работилница за вируси.

Тя е категорична, че вървим към намирането на лек и ваксина срещу коронавируса. Експертът добави, че най-голямото предизвикателство е да се докаже ефективността и безопасността на ваксината.

Проф. Александрова е убедена, че в бъдеще ще има и още коронавируси.

Тя допълни, че надеждата на всички учени е да се намери лек срещу сегашния коронавирус, който да е ефективен и срещу неговите разновидности.

Относно имунитета към вируса, проф. Александрова заяви, че са важни не само антителата след преболедуване, но и клетъчният имунен отговор.

Тя добави, че отдавна очакват затоплянето на времето, за да проследят влиянието му върху вируса. Вирусологът добави, че във всеки случай слънцето и чистият въздух са много сериозен лечебен фактор.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар