По време на карантина: Теди Москов режисира глупаци! (виж тук)

Гласувайте за статията

Теди Москов режисира „Глупаци“!

Режисьорът Теди Москов преправя пиеса на американския драматург Нийл Саймън. Тя се нарича „Глупаци“. „Действието се развива в Украйна, когато е била част от Царска Русия, а не от Съветска. Тя стана доста смешна.

Теди Москов

Теди Москов режисира и преподава

Един град-държава, който се нарича Експеримент, в който всички ги поддържат изключително глупави“, издаде „бащата“ на „Улицата“ в „Неделя 150“ по БНР.

В момента той пише няколко неща, пише Монитор. „Имам да довършвам една театрална пиеса за упражнение със студенти. Дописвам един-два сценария, единият за „Зад канала“, един друг, който ще го пробутам, ако се отвори някъде дупка в театрите да се работи.

Това е невротично творчество – от нямане какво да правиш, дрънкаш, няма пишеща машина, вече не шуми, като натискаш копчетата“, добави роденият като Стефан Москов.

По време на извънредното положение той продължава да преподава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

„Обучавам студентите по Вайбър. Давам им задачите и те ми отговарят. Заплатата ми тече. Още не съм изпаднал в крайна нужда. Но знам колко много мои колеги нямат от какво друго да живеят, освен от участията си, от приходите от билети, което наистина е обнадеждаващо“, казва още творецът.

На въпроса как ще се промени хуморът след кризата, Теди Москов отговори така: „Хуморът винаги е бил нещо инстиктивно, сложено в човека и неговите разновидности злободневни само го обедняват, ощетяват.

Сега в интернет има много изобретателни неща, други не чак толкова. Аз имам специфичен хумор – едни го наричат абсурден, други – елемнтарен, трети – просташки, четвърти – интелектуален.

Смятам да ги поканя всички на остров Болшевик (сега Св. Анастасия) и да ги оставя там да живеят завинаги. Като бях дете ходехме една група по цяло лято си живеехме там островитяни“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар