Маги Халваджиян за скандала с публиката в „Капките“: Не сме нарушили мерките, всичко е въпрос на техника на снимане!

Гласувайте за статията

Маги Халваджиян обори обвиненията, че е имало нарушения по отношение на публиката в „Като две капки вода“

Вчера „Като две капки вода“ се превърна в първото предаване, което имаше жива публика по телевизията. На зрителите обаче на няколко пъти им направи впечатление, че живата аудитория в студиото изглеждаше прекалено близо и хората все едно седяха едни до други. На някои кадри пък се виждаха празни столове между гостите, което предизвика още повече въпроси. Това разбуни духовете в мрежата и дори предизвика спекулации, че екипът на предаването е нарушил карантината. И не са спазили никакви мерки за физическа дистанция между гостите си, рискувайки здравето на всички.

Истината се оказа по-различна. С пост в социалните мрежи продуцентът Маги Халваджиян опроверга обвиненията, че не е спазил противоепидемичните мерки. И заяви, че всичко е въпрос на техника на снимане и операторско майсторство.

„Първо: Капацитета на студиото на Капките е 520 души! Снощи в залата публиката беше 100 човека! Това дори не е 30 процента! Това е под 20 процента! Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина! На журналистите нямащи понятие от камери и обективи, ще разясня, че ефекта при снимане с дългофокусни обективи е точно този! Смачква се перспективата и обектите изглеждат близо един до друг! Трето: Отряд юристи обстойно разчепка заповедта на Министерството на здравеопазването и дори се свърза с РЗИ за разяснения! От РЗИ дойде писмено становище, че публика в Капките може да има, при спазване на гореспоменатите правила…“, написа той в социалните мрежи.

Така загадката около публиката бе разрешена, а обвиненията в нарушение на карантината — опровергани категорично.

От въвеждането на извънредното положение, екипът на шоуто спазва драконовски мерки за безопасност. Водещите и целия екип спазват дистанция, носят маски и ръкавици, а освен това тв водещите се оплакаха, че са принудени да носят и предпазни шлемове.

Няма нарушение в "Като две капки вода", Маги Халваджиян обясни защо публиката изглежда твърде близко сн. Нова телевизия

Няма нарушение в „Като две капки вода“, Маги Халваджиян обясни защо публиката изглежда твърде близко сн. Нова телевизия

Използват се всички възможни предпазни средства, за да се гарантира безопасността на целия екип. И предвид факта, че вече два месеца шоуто е в ефирq и за щастие няма нито един заразен от екипа, явно мерките дават резултат. А и са пример, че с грижа и дисциплина всичко е възможно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар