Служители от министерството свидетелстват срещу Лилана (Подробности)

Служители от министерството свидетелстват срещу Лилана (Подробности)
5 (100%) 1 vote

Свидетели забиват Лилана с показанията си в съда

Свидетели от министерството дават показания срещу Лилана

Свидетели от министерството дават показания срещу Лилана

Двама са основните свидетели срещу Лилана. След като те дадоха показания, съдиите решиха да оставят за постоянно певицата и нейният съдружник Мартин Димитров в ареста. Те обжалваха мярката, но искането им не бе прието от Апелативния съд.

Интересното в случая е мнението на съдия Даниела Росенова, която заяви, че не са представени доказателства за извършени престъпления. Колегите й решиха, че има достатъчно доказателства за извършени злоупотреби с евросредства, но и не и за данъчни престъпления и отправяне на заплахи, пише „България днес“.

Адвокатът на Лилана – Николай Хаджигенов заяви, че днес ще станат ясни мотивите на съдия Росенова. Той добави още, че са били представени множество писмени доказателства за липсата на престъпление, но въпреки това съдът е решил да приеме показанията на служители от министерството и да се опре на тях.

Хаджигенов добави, че парите от европейския проект вече са запорирани. Той попита защо според магистратите единственото обвинение е за празния офис в Плевен.

Според прокуратурата, групата е усвоявала евросредства за покупката на един и същ софтуерен продукт от юридическо лице.

Продавачът в случая е дружество, което е регистрирано в чужбина и не изпълнява търговска дейност.

Проверка на „България днес“ установи, че братът на Лилана фигурира като бенефициент на програмата, финансирана с евросредства.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар