Има надежда! Турско лекарство унищожи COVID-19 в лаборатория

Гласувайте за статията

Специалистите чакат разрешение от турското Министерство на здравеопазването

Добра новина идва от Турция в момента, в който погледите на целия свят са насочени към унищожаването на COVID-19 или създаването на ваксина срещу вируса.

Турски учени са разработили лекарство за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Твърди се, че въпросният медикамент, е показал ефективност в лаборатория.

COVID-19

Специалистите чакат разрешение от турското Министерство на здравеопазването

Добрата новина бе съобщена от Анадолската агенция. Медикаментът „TR-C 19“ е разработен от VSY Biotechnology в сътрудничество с Истанбулския университет по медицински науки, съобщи Канал 3.
Ректорът на университета Джевдет Ердол отбеляза, че проектът е достигнал етапа на клинични изпитания.

„В резултат на нашата изследователска работа, подкрепена от Министерството на здравеопазването, ние разработихме медикамента TR-C 19 и успяхме да неутрализираме COVID-19 в лаборатория.
Сега сме готови за тестване на доброволци с диагноза COVID-19“, каза Ердол.

В момента изследователите чакат получаването на разрешение от турското Министерство на здравеопазването. Новият коронавирус бе открит за първи път в Турция на 10 март от местен жител, завърнал се от Европа. Общият брой на заразените в страната към днешна дата надхвърля 131 000, 3 584 са починалите, а 78 202 са се възстановили, пише blitz.bg.

Междувременно стана ясно, че италиански учени са установили наличието на коронавирус в коремната кухина на пациент.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар