Мистерията покрай внезапното изчезване на Ким Чен Ун е разбулена

Гласувайте за статията

Той се появи наскоро след доста дълго отсъствие

Разбулиха мистерията покрай внезапното изчезване на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Оказва се, че причината, поради която лидерът на КНДР Ким Чен Ун, е намалил публичните си прояви, е върлуващият коронавирус.

Това съобщи южнокорейското разузнаване, цитирано от „Ройтерс“.
Няма признаци Ким Чен Ун да е претърпял сърдечна операция. Изчезването му за три седмици вероятно е свързано с епидемията от коронавирус, информира „Йонхап“.

Ким Чен Ун

Той се появи наскоро след доста дълго отсъствие

Припомняме, че Ким Чен Ун присъства на откриването на завод за торове. Новината бе съобщена от държавната медия на КНДР в събота. Това бе първата му публична проява от 11 април насам. Отсъствието му доведе до спекулации, че лидерът на Северна Корея има здравословни проблеми.

Южнокорейска медия дори съобщи, че Ким Чен Ун е претърпял сърдечна операция. Но Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи по време на изслушване в Комисията по разузнаване към парламента, че информацията за здравето на Ким Чен-ун е „безпочвена“.

По време на изслушването член на комисията отбеляза, че Ким обикновено изпълнява задълженията си, когато е извън публичното пространство. Депутатът разкри, че тази година има само 17 публични прояви на Ким Чен Ун в сравнение със средно 50 предишни.

Поради тази причина разузнаването на Южна Корея смята, че е заради възможна епидемия от коронавирус в северната съседка.
Пхенян твърди, че няма потвърдени случаи в страната.
Министърът по въпросите на обединението на Корея Ким Йон-чул заяви, че изчезването на Ким не е необичайно, защото страната е предприела мерки срещу коронавируса. Не може да се изключи вероятността от епидемия в КНДР, твърдят от Сеул, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар