Страхотия в болницата в Пазарджик

Гласувайте за статията

Изпратени са и още проби за изследване

Нещо страшно се случва в МБАЛ-Пазарджик.

Запознати издават, че Реанимацията на болницата в Пазарджик е единственото напълно оборудвано интензивно отделение в областта. В него се лекуват най-тежките случаи от пазарджишки регион.

Пазарджик

Изпратени са и още проби за изследване

В същото време обаче отделението затваря заради трима заразени от коронавирус. Сред заразените са началникът на ОАИЛ – д-р Димитър Иванов, 34-годишна медицинска сестра и 53-годишна санитарка от същото отделение. Новината бе съобщена от лечебното заведение.

И тримата заразени медицински работници са на домашно лечение.
След получаване на резултатите от националната референтна лаборатория в болницата незабавно е изготвен план за дезинфекционни мероприятия. Целта е превенция на персонал и пациенти от разпространение на инфекция.

Извършена е основна дезинфекция на ОАИЛ-чист сектор, ОАИЛ-Ковид сектор, Инфекциозно отделение без болни от коронавирус и секторът с болни с доказан COVID-19.
Интензивното отделение е поставено под 24-часова карантина.

Предстои основна дезинфекция на цялата болница.
През вчерашния ден от МБАЛ-Пазарджик са изпратени нови 43 проби за изследване. 13 от тях са на медицински персонал от ОАИЛ и 13 на работещи в Инфекциозно отделение.

Изследват се и 11 медици от Второ вътрешно отделение. За изследване са изпратени и по две проби на пациенти от Инфекциозно отделение, Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар