Промените по морето вече са факт! Ето как ще изглежда плажът това лято (ФОТО)

Гласувайте за статията

Плажуването няма да е това, което беше

Всички, които планират да изкарат лятната си отпуска на морето, трябва да знаят, че промените пече са факт.

Плажът няма да има нищо общо с това, което помните през годините назад.

морето

Плажуването няма да е това, което беше

Предприемачи от остров Санторини монтират плексиглас около шезлонгите по плажната ивица. По този начин те осигуряват нужната социална дистанция между летовниците. Това предаде keeptalkinggreece.com.

Една такава конструкция е с дължина 4 метра и се състои от два шезлонга и чадър, оградени с плексиглас. Тя ще може да бъде ползвана на известния плаж с черен пясък Периса.

Вдъхновението идва от Италия, където също работят върху изготвяне на мерки за привличане на туристи. Разбира се тези мерки целят постигането на значително по-високо ниво на безопасност.

Предприемачите обаче все още очакват окончателните инструкции от министерството, относно правилата за работа на плажните барове и платената плажна зона.

Плуването е разрешено от вчера (4 май), но ивицата, предлагаща шезлонги и чадъри, ще остане затворена до средата на юни. Правителствени служители коментираха през уикенда, че се обмисля как да бъде отворена по-рано, уточнява в. Монитор.

Министърът на развитието Адонис Георгиадис съобщи и че се обмисля за отваряне на кафенета, барове и ресторанти по-рано от предвидената първоначална дата – 1 юни, пише blitz.bg.

морето

Така ще изглежда плажът това лято

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар