Експерт разкри защо трябва да внимаваме с покупката на физическо злато

Експерт разкри защо трябва да внимаваме с покупката на физическо злато
5 (100%) 1 vote

Ето какво съветват експертите за покупката на физическо злато

Експерт препоръчва да се избягва инвестицията във физическо злато

Експерт препоръчва да се избягва инвестицията във физическо злато

Блокирането на световната икономика обърка инвеститорите и накара хората със спестявания да започнат да се притесняват за парите си. На фона на тази ситуация се заформи същинска истерия покрай инвестицията в злато.

Изпълнителният директор на българския клон на британския брокер Admiral Markets – Стефан Георгиев даде отговор на важни въпроси, свързани с този вид инвестиция. Пред infostock.bg той заяви, че спестяванията в банки са губеща форма на инвестиция поради нулевите лихви и доста по-високата от тях инфлация, а кризата с коронавируса ще доведе до влошаване на ситуацията около банковите депозити.

Експертът е категоричен, че златото винаги е било актив убежище по време на криза поради способността му да съхранява стойност. Той поясни, че има няколко начина за сдобиване с метала – инвестиция във физическо злато, Договори за разлика (ДЗР) върху индексно търгувани фондове, подкрепени от физическо злато, фючърси, акции на миннодобивни компании и др. Но купувачите трябва да внимават с подводните камъни.

Той даде за пример Австралийското кенгуру, което струва 3 577 лева при един от най-големите търговци у нас. Но обявената му цена за обратно изкупуване от същия търговец е 2 894 лева. Това означава загуба от 19% още в момента на инвестицията.

Вместо инвестиция във физическото злато, експертът препоръчва ETF-те, които могат да бъдат закупени като акции на фондова борса. Те позволяват избягване на разходите и неудобствата от надценките, както и разходите, свързани със съхранение и рисковете за сигурността на физическото злато.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар