Пулмолог: Пригответе се, коронавирусът ще остане дълго!

Гласувайте за статията

Виден пулмолог направи притеснителна прогноза за коронавируса

Известен пулмолог направи притеснителна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус. Д-р Александър Симидчиев направи предположение, че коварният вирус ще остане доста дълго време сред нас.

Доц. Спас Спасков е категоричен, че хората не трябва да се плашат от това, а да свикнат да живеят с вируса.

Колегата му д-р Симидчиев заяви в ефира на бТВ, че това е респираторен вирус, който не само влиза, но и излиза през дихателната система. Експертът подчерта, че белият дроб е военното поле, на което се развива заболяването.

Според него, основен проблем е, че част от хората не могат да развият траен имунитет и този вирус се крие в тях. Специалистът сподели, че Медицинският съвет все още съществува, макар и в неформална форма и експертите в състава му се събират всяка седмица.

Той е на мнение, че коронавирусът ще има съдбата на грипа  – годишно ще се проявяват по една или две вълни. Според него, ситуацията вече ще е по-малко драматична, защото хората вече ще знаят повече за вируса и ще бъдат подготвени за справяне с проблема.

Доц. Спасков не мисля, че дори с откриването на ваксината този въпрос ще се реши мигновено. Той е убеден, че хигиената и социалната дистанция са достатъчни мерки.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар