Ген. Венцислав Мутафчийски разкри шокиращи подробности за втората издъхнала лекарка от COVID-19

Гласувайте за статията

Борисов също изказа съболезнования на семейството й

Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски разкри шокиращи подробности за втория случай на починал лекар у нас в резултат на коронавирус.

Става въпрос за лекарка, издъхнала в столичната Александровска болница тази нощ.
„Първо искам да изкажа съболезнования към близките и колегите на починалата лекарка“, започна ген. Венцислав Мутафчийски и продължи: „Тя е била един от първите заразени от Центъра за спешна медицинска помощ. Лекувана е в Окръжна болница. След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието е изписана за домашно лечение“, каза той.

ген. Венцислав Мутафчийски

Борисов също изказа съболезнования на семейството й

„Вчера обаче изведнъж се е влошила. Още с постъпването си в болница е интубирана. Въобще не е могла да стигне до интензивното отделение. Загинала е в Спешния център“, разкри ген. Венцислав Мутафчийски.

„Проф. Ангелов каза, че около 45 минути е протекла борбата за живота й“, огласи той.
„Това, което е тревожното в момента е, че тя наистина е дала две отрицателни проби и сега се очаква PCR, който е извършен след пристигането й в болницата. На бърз тест снощи е дала положителен резултат“, уточни шефът на ВМА.

„Преди дни колеги от Хонконг са направили изследване на голяма група пациенти, които са дали отрицателни резултати и сега отново се установява наличието на вирусни частици“, разкри той видимо притеснен.
От думите на ген. Венцислав Мутафчийски стана ясно, че италиански лекари са наблюдавали същото нещо при 9 пациента, които вече са дали отрицателни проби, но по-късно са приети повторно заразени.

„Ние винаги сме споделяли тези си тревоги с вас“, подчерта Мутафчийски.
Според него това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуването на вируса.

Премиерът Бойко Борисов също изказа съболезнования на близките на починалата лекарка: „Бог да я прости, съжалявам. Много е тежък случаят от медицинска гледна точка. Била е болна, излекувана е, дала е отрицателни проби“, призна той, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар