Ген. Венцислав Мутафчийски потъна в скръб (ФОТО)

Гласувайте за статията

Той изказа съболезнованията си към близките на д-р Илияна Иванова

Началникът на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса – ген. Венцислав Мутафчийски, потъна в скръб.

По-рано днес ген. Венцислав Мутафчийски изказа своите съболезнования към близките на починалата 43-годишна лекарка Илиана Иванова.

ген. Венцислав Мутафчийски

Той изказа съболезнованията си към близките на д-р Илияна Иванова

На страницата на Военно медицинска академия в социалната мрежа Фейсбук, са поместени думите на началника на Националния оперативен щаб. Както вече съобщихме по-рано, 43-годишна д-р Илияна Иванова от Инфекциозно отделение в Сливен е първият български медик, който издъхна в резултат на коронавируса.

Д-р Илияна Иванова е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването. То дори не се е обострило от вируса. Тя се е влошила внезапно и сърцето й е спряло.

По всяка вероятност д-р Иванова се е заразила от пациент в отделението. Съпругът й, който е неин колега от същото инфекциозно отделение, е под карантина там и няма право да го напуска.

„Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия! Лекар, който до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но загуби битката за собствения си живот!
Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен“, пише ген. Венцислав Мутафчийски, отбелязва blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар