Ухан се превърна в топ дестинация номер 1 на планетата (Всички искат да го посетят)

Гласувайте за статията

Ухан се превърна в най-търсеното място на света

Колкото и да не ви се вярва, туризмът в Китай ще бележи възход тази година. А най-невероятното е, че мястото, където всички искат да отидат, е… Ухан.

Градът се превърна в любимо място на всички авантюристи и след като отвори врати, неочаквано стана най-посещаваното място на планетата.

Причините за цялата истерия около китайската провинция са три — историята с прилепите от месния пазар, коронавирусът и разбира се 78-дневната карантина, която постави под запрещение 11 милиона души. Как градът е оцелял след тежката изолация? Как изглежда мястото, от което започна всичко? И къде точно се намира пазарът за странни храни, който предизвика толкова проблеми?

Ухан е сред най-търсените места в китайската социална мрежа „Уайбо“ и повече от 270 милиона жители на страната са имали желание да го посетят. След пандемията и възраждането на живота там, китайците масово се отбиват на визита в района. И превърнаха мястото в топ дестинация номер едно на планетата.

Ухан се превърна в особено популярно място не само в социалните мрежи, но и на световната карта. „Смятам, че основната причина, поради която потребителите на социални медии искат да посетят града, е защото искат да изживеят историческия момент. Епидемията запечата Ухан в съзнанието ни. „Станахме свидетели на находчивостта и постоянството на хората от Ухан“, споделя един потребител.

Това показва и онлайн проучване проведено от Центъра за туристически изследвания на Китайската академия на науките и Центъра за туристическа индустрия.

Тайланд обаче остава най-предпочитаното място за международен туризъм от страна на китайците. САЩ дори не е в топ десет, но пък Русия и Япония са в челната тройка.

 

Ухан се превърна в най-желаната туристическа дестинация

Ухан се превърна в най-желаната туристическа дестинация сн. Уикипедия

Вирусът обаче е променил туристическите навици на китайците — близо 44% от анкетираните не искат да организират семейна ваканция тази година, а едва една трета са готови да пътуват след три или шест месеца след края на кризата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар