Меган Маркъл загуби първия рунд от битката с медиите (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл загуби битката срещу един от британските таблоиди

Лондонският върховен съд отхвърли част от съдебния иск, заведен от Меган Маркъл срещу таблоида „Mail On Sunday“ предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Меган, която е съпруга на внука на британската кралица Елизабет Втора, принц Хари, съди издателя „Асошиейтед нюзпейпърс“ за публикация във в. „Mail On Sunday“ от февруари миналата година. В нея бяха изнесени части от писмо, изпратено до баща й Томас Маркъл.

По време на изслушване миналата седмица, адвокатът на изданието настоя обвиненията за това, че вестникът е действал недобросъвестно и е стимулирал раздора в семейството, да бъдат изключени от делото. Както и други препратки към статии, които Меган твърди, че били неверни.

Съдът се съгласи в петък тези елементи да бъдат извадени от делото. То е свързано с публикувани през февруари 2019-та година статии за караница между нея и баща й след сватбата й с принц Хари през месец май предишната година. Дни преди венчавката се разбра, че баща й, който прекарал сърдечна операция, няма да е сред присъстващите. Но стана ясно, че е позирал за снимки на папарак.

Документи, представени от адвокатите на Меган, показваха, че „Daily Mail“ и други таблоиди са преследвали, унижили и манипулирали Томас Маркъл, като са допринесли за свадата между баща и дъщеря. Адвокатите твърдят, че вестникът неправилно е цитирал писмото, за да представи кралските особи в лоша светлина, макар никога да не се е предвиждало то да стане публично достояние. Поради което настояват за парично обезщетение, пише БТА.

Меган Маркъл загуби първи рунд от битката срещу британски таблоид сн. Инстаграм/ sussexroyal

Меган Маркъл загуби първи рунд от битката срещу британски таблоид сн. Инстаграм/ sussexroyal

Адвокати на „Daily Mail“ изтъкнаха, че приятели на Меган са представили нейната версия за събитията пред американското списание „People“ и че като се има предвид нейния кралски статут, съществува законен публичен интерес към личността й и публичните й отношения, предават от dariknews.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар