Стартира делото на Меган Маркъл и принц Хари срещу британските таблоиди

Стартира делото на Меган Маркъл и принц Хари срещу британските медии. Съдебният процес между херцозите на Съсекс и британските таблоиди набира скорост и се заплита все повече. Напомняме, че принц Хари и Маркъл решиха да съдят четири издания, сред които и "Daily Mail", публикували личното писмо на херцогинята до нейния баща Томас Маркъл.

Защита

В своя защита таблоидът заявил, че Меган сама позволява на близки приятели "да знаят подробности около писмото", а също така предвид кралския й тогава статут, има законен публичен интерес към нея и семейните й отношения. Меган Маркъл твърди, че нейните приятели, имената на които не назовава, публично са разкрили конфиденциална информация без да я уведомят. Съгласно съдебните документи, херцогинята "не знаела, че нейните приятели са дали интервю на "People", още повече не очаквала някой да коментира писмото". В отговор таблоидът отбелязва, че херцогинята е позволила на близките си да споделят подробности около писмото пред "People" и затова ги приканва да се явят в съда.

Доказателства

Но не само приятелите на Меган ще трябва да свидетелстват в съда. Тя също може да бъде призована да свидетелства. Адвокатът на Маркъл обясни, че неговата клиентка е готова да предостави необходимите доказателства при всяко от предстоящите изслушвания. Според защитниците й, медийните публикации са злоупотреба с лична информация и са накърнили авторските й права. Първото изслушване по съдебното дело започна преди дни във Върховния съд в Лондон. Но заради извънредното положение, изслушването е минало с видео, което е съвсем нов метод за разглеждане на дела, предават от tialoto.bg. [caption id="attachment_626838" align="aligncenter" width="300"]Приятели на Меган Маркъл свидетелстват в съда за писмото до баща й Томас Маркъл сн. YouTube Приятели на Меган Маркъл свидетелстват в съда за писмото до баща й Томас Маркъл сн. YouTube[/caption] Извънредното положение обаче не пречи на Меган и Хари да изпълняват своите задължения от вкъщи. Благодарение на социалните мрежи херцогинята на Съсекс дори се включи от дома си и подкрепи жена, която си търси работа, малко преди интервюто й, за да й пожелае късмет.