Кой ще може да се възползва от ваучерите за почивка?

Кой ще може да се възползва от ваучерите за почивка?
5 (100%) 1 vote

Отпускането на ваучери за почивка ще се приложи като инструмент за съживяване на туризма у нас

ВМРО внесе промени в закона, които предвиждат пакет от мерки за съживяване на туризма у нас. Най-коментираната част определено са ваучерите за почивка.

Предложението за тях бе направено още в началото на извънредното положение. Но тъй като ситуация има крайна дата и съответно предложите мерки важат само за този период, от ВМРО предложиха промени в закона. Според тях, мярката с ваучерите ще даде възможност за рестарт на българския туризъм дори и след приключване на извънредното положение.

Лицата, които ще могат да се възползват от тях, са медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни служители, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи. Всички те могат да реализират услугата чрез туроператор, самостоятелно при резервации в хотели и/или при посещението на ресторанти на територията на Република България, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Труд“.

Предложените от ВМРО промени предвиждат правото за ваучери за почивка на физически лица, отговарящи на следните условия – за последната календарна година да са внасяли осигурителните си вноски за не по-малко от 8 месеца; да са ползвали правото си за пенсия по стаж и възраст. Родителите ще могат да ползват ваучерите за децата си, ако те редовно посещават училище и не са повтаряли учебна година.

За изпълнението на този пакет от мерки ще са нужни 500 млн.лв. Средствата ще бъдат набавени от републиканския или европейския бюджет, пише БЛИЦ. Размерът на отпуснатите ваучери за почивка не може да бъде по-малък от 100 лв.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар