Елизабет Втора изключително добра в кухнята (+ Какво не би допуснала на трапезата си?)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора се храни, колкото да оцелее

Кралица Елизабет Втора е най-дълго управлявалият монарх в историята на Великобритания. На 21-ви април тя навърши 94 години и е на престола вече 67 години. По време на нейното управление се случиха много промени. Но едно нещо си остава постоянно – диетата й.

Според бивш кралски готвач, два пъти в седмицата Елизабет Втора получава меню с предложения, от които тя избира своите любими храни. И докато кралицата се опитва да яде разнообразно и здравословно, то има някои ястия, които никога не биха стигнали до масата й.

Дарън МакГрейди е служител на Нейно Величество няколко години и знае много добре от какво тя няма нужда и не иска да вижда на трапезата си. Според него, кралицата не преяжда, а просто „яде, за да оцелее“ и дори е доста добър готвач. Не се знае дали Елизабет Втора влиза още в кухнята, за да приготви нещо сама. Но е ясно кои храни не иска да докосва.

Кралицата не яде картофи и паста. Тя не яде нишесте, което автоматично изключва от менюто й тези продукти. Единственият път, в който можем да ги видим в чинията й, е по време на специална вечеря. Но дори тогава тя няма да ги докосне. Вместо да яде паста или картофи, Нейно Величество залага на печена риба или пиле, пресни зеленчуци и салата.

Чесън

Чесънът също не е от любимите храни на кралицата. Шеф МакГрейди казва, че тя има правило, което забранява на всеки член на кралската фамилия да яде чесън. Този закон беше изключително труден за Меган Маркъл, която трябваше да се откаже от любимата си суперхрана, когато се омъжи за принц Хари.

„Никога не трябва да сервирате ястие, което съдържа чесън. Кралицата никога не включва чесън в менюто си“, казва МакГрейди. Вярва се, че правилото е измислено, за да предпазва кралските особи от лош дъх, когато те се срещат с различни гости или хора от обществото.

Кралицата има и специално условие, когато яде сандвичи. Хлябът трябва да бъде без коричка. Бившият кралски готвач Оуен Ходжънс признава, че в началото е бил навикан от колега, защото се е опитал да сервира хляба по грешния начин. „След това той ми показа как да приготвя перфектния сандвич с риба тон: нарязване на хляба по дължина, намазване от двете страни с масло, добавяне на сместа от риба тон и майонеза и нарязана на ситно краставица с малко пипер“, казва той пред „Telegraph“.

Елизабет Втора не обича да преяжда сн. YouTube

Елизабет Втора не обича да преяжда сн. YouTube

Кралица обича да яде и плодове, но те трябва да бъдат сезонни. МакГрейди споделя, че тя обича ягоди, но трябва да бъдат пресни и току-що набрани. „Опитайте се да й изпратите ягоди през януари и никога няма да ви проговори“, казва той, предават от tialoto.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар