Ген. Мутафчийски бил два пъти на косъм от смъртта

Ген. Мутафчийски бил два пъти на косъм от смъртта
5 (100%) 1 vote

Ген. Мутафчийски два пъти бил на косъм от смъртта

Ген. Мутафчийки, който спасява десетки животи, е преживял не малко критични моменти.

Два път той е бил на косъм от смъртта, докато изпълнява дълга си. Строгият генерал е преживял и един атентат. Това е причината да не се притеснява от смъртните заплахи, които получава в последните дни. Както вече стана ясно, шефът на щаба е получил няколко заплашителни писма. По случая работи полицията.

През 2006 година настоящият шеф на ВМА е бил изпратен на мисия в Афганистан. В нощта срещу 1 януари, когато празнуват Нова година в палатков лагер заедно с групата, едва не се оказва фатална. Към палатката е изпратена ракета, но за щастие тя се взривява на 200 метра от групата.

„500 души щяха да намерят смъртта си. Включително и аз, ако ракетата бе паднала върху палатката“, спомня си ген. Мутафчийски.

Три години по-рано шефът на щаба също се разминал на косъм със смъртта. През 2003-а година той бил на мисия в Ирак. При евакуацията на пострадали, групата едва не загубила живота си, пише Хот арена, позовавайки се на  „Ретро“.

Ген. Мутафчийски разказва, че на път от летището се наложило шофьорът да кара много бързо по изключително лош път. Той се движил  с над 100 км/час, за да избегне куршумите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар