Обрат: Вижте какво разкри ново изследване за децата и коронавируса

Обрат: Вижте какво разкри ново изследване за децата и коронавируса
5 (100%) 1 vote

Швейцарско изследване направи нови разкрития за децата и коронавируса

Швейцарски учени направиха нови разкрития за децата и коронавируса. Според тях най-малките пациенти нито се разболяват от КОВИД-19, нито пренасят вируса.

Въпреки това в редица страни се установяват тежки възпаления при деца, които вероятно имат връзка с коронавируса.

Френският здравен министър Оливие Веран алармира, че тези заболявания може би са свързани с опасния вирус. Лекари от Париж съобщават за малки пациенти с треска, стомашно-чревни оплаквания и съдови инфекции, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Дойче веле“.

Във Великобритания също са регистрирани подобни случаи. Там експертите ги определят като свръхреакция на имунната система към коронавируса.

Подобна симптоматика се наблюдава при деца от Испания, Италия и Швейцария. Част от тези деца са с положителен резултат, но други не са заразени. Това поражда куп догадки.

Според швейцарско изследване, децата под 10 години нито се разболяват от коронавирус, нито могат да се преносители на заразата.

Поради тази причина здравните власти в Швейцария са категорични, че няма пречка за отварянето на основните училища и детските градини в страната.

Ръководителят на швейцарската здравна служба за борба с пандемията Даниел Кох заяви, че е проведено едно много сложно изследване на базата на информация от педиатри и специалисти по инфекциозни заболявани от университетските болници в Цюрих, Берн и Женева. Заключението от него е, че децата не боледуват от коронавирус и не могат да пренасят заразата, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар