Добра финансова новина за хиляди студенти у нас

Добра финансова новина за хиляди студенти у нас
5 (100%) 1 vote

От Националното представителство на студентските съвети в България съобщиха добра финансова новина за хиляди студенти у нас

Националното представителство на студентските съвети в България съобщи добра финансова новина за хиляди студенти у нас.

За периода на извънредното положение наемите за общежития, които плащат половината студенти у нас, са намалени. За БНР представители на студентските съвети  съобщиха, че искането им намаление на наемите, е уважено. То бе депозирано в началото на този месец.

Към настоящия момент с него са се съобразили 15 от общо 52 висши училища у нас, пише БЛИЦ.

Даниел Парушев, който е председател на студентските съвети, заяви че сред тях са големите университети у нас. Това са висшите учебно заведения, които имат най-много студенти – УНСС, СУ, ВТУ, Русенски и техническите университети. Те са решили да редуцират наемите си за периода на извънредното положение.

Сред университетите, които също са взели решение за  намаляване на наемите за общежития, са Аграрният, Шуменският и Тракийският, както и Стопанската академия в Свищов.

Това означава, че половината студенти у нас ще се възползват от облекчението да плащат по-нисък наем за периода на извънредното положение, заяви Даниел Парушев. Той добави, че облекчението не важи за другата половина от българските студенти – т.е., тези които не учат в изброените ВУЗ-ове, пише БЛИЦ.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар