Инвестиция по време на криза: Българи търсят злато, но едва успяват да открият

Инвестиция по време на криза: Българи търсят злато, но едва успяват да открият
5 (100%) 1 vote

Въпреки несигурната ситуация се наблюдава засилено желание за закупуване на злато с цел инвестиция

Въпреки несигурността покрай пандемията от коронавирус, наблюдава се засилено желание за инвестиция в злато не само в чужбина, но и у нас. В страни като Италия, Франция и Германия временно е преустановена дейността на големите онлайн магазини за злато. Част от големите златни рафинерии в Европа затвориха малко след онлайн търговците.

Ситуацията на пазара със злато се утежни повече в началото на месец април, когато в САЩ пламна пандемията от коронавирус. Само за броени дни от американските фондови борси изчезнаха един трилион долара.

Спряното производство и ограниченото предлагане наложи нова тенденция. От една страна кризата доведе до срив в цената на физическото златото, който е в размер на цели 15%. За сметка на това цената му на фондовата борса не се увеличи драстично. Досега подобни ценови сривове е имало в рамките на между 1 и 3%.

От друга страна, на фона на по-ниската цена и пониженото предлага, се наблюдава повишено търсене. Несигурността в цялата тази ситуация направи златото изключително атрактивен инструмент за инвестиция.

От Тавекс съобщават, че у нас в момента се предлага злато с почти два пъти по-ниска премия от останалите кюлчета на пазара. Причината за това е доставка на злато от Турция, което значително намалява логистичните разходи.

В изгодна позиция в момента са страни като Русия и Китай, който значително увеличиха резерва си от злато, пише fakti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар