Съдия Руси Алексиев взриви обществото с измислената причина за освобождаването от затвора на Йоан Матев

Гласувайте за статията

Той обаче изрази надежда, че делото ще бъде решено скоро

Съдията по делото за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина – Руси Алексиев, взриви обществото със странното оправдание за освобождаването от затвора на убиеца Йоан Матев.

Кризата с COVID-19 и невъзможността да бъдат насрочвани съдебни заседания, е причината мярката на обвиняемия за убийството в Борисовата градина Йоан Матев да бъде променена в домашен арест.

Руси Алексиев

Той обаче изрази надежда, че делото ще бъде решено скоро

Това заяви пред bTV съдията по делото Руси Алексиев.
Ако Матев бъде оставен в ареста и подаде жалба заради този факт, България със сигурност ще бъде осъдена от съда за правата на човека в Страсбург.
По този начин председателят на съдебния състав Руси Алексиев аргументира решението на съдебния състав на Софийския градски съд да пусне Йоан Матев под домашен арест.

Причина за по-леката мярка е невъзможността на съда да заседава заради коронавируса:
„Тези мерки рефлектираха, оказаха своето влияние и върху работата на съда. Тя в момента, в много направления е спряна“.

Магистратът от Софийския градски съд твърди, че не е имал основание да не уважи искането на Йоан Матев за по-лека мярка при новите обстоятелства: „
Йоан Матев е задържан под стажа вече повече от 3 години, (…) съдът не е в обективна възможност не само да осигури, а дори да прогнозира разумно кога отново ще започне гледането на делото (…). Тези две обстоятелства посочиха на този съдебен състав, който промени мярката, че вече същата не е законосъобразна и балансирана“.

Съдията не споделя тезата, че делото се движи бавно. Той дори прогнозира, че делото ще бъде решено съвсем скоро:
„Моята надежда е, че става въпрос за месеци, не за години“. Делото зависи и от ситуацията във Великобритания, където се намира свидетел, който трябва да бъде разпитан. На този етап това е невъзможно, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар