Доц. Георги Попов алармира: Задава се нов мощен удар от COVID-19! Ето кога ще бъде той!

Прогнозите не са никак обнадеждаващи
0

Прогнозите не са никак обнадеждаващи

Полковник доц. Георги Попов, който е началник на Катедра „Инфекциозни болести“ във ВМА алармира, че се задава нов мощен удар от COVID-19.

Специалистът посочи, че на фона на това, което виждаме като заболеваемост и смъртност от COVID-19, мерките в страната са ефективни.
Той обаче е категоричен, че не е време тези мерки да бъдат предсрочно снемани.

COVID-19
Прогнозите не са никак обнадеждаващи

Спазването на социална дистанция и поставянето на предпазни маски, както и спиране на събиранията на много хора на едно място, включително и в парковете, са най-правилните мерки. Именно това е правилният път, който води до спиране на заболеваемостта и най-вече до намален брой на настанените в болници.
По тази причина болниците спокойно приемат най-тежките случаи.

Доц. Георги Попов посочи, че лично неговото усещане е, че във вирусната инфекция COVID-19 ще настъпи една умора, ще се пречупи. Той прогнозира, че вероятно това ще се случи до средата или до края на май. Специалистът обаче посочи, че няма как една вирусна инфекция, поне при тези, които сме наблюдавали до момента, да не стигне до своята умора и естествен край.

Но друг факт е много по-обезпокоителен – този, че епидемията от COVID-19 ще има дълга опашка. Няма как да не се появяват нови и нови случаи, и това нещо ще продължи може би до юни и юли. По-лошото е, че прогнозите на много авторитетни учени сочат, че ще има и друг голям пик на COVID-19. Според прогнозите, той ще е през есента и зимата. Това ще са случаи на хора, които не са заболели през този сезон, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.