Том Ханкс дарява кръвта си за разработване на ваксина срещу коронавируса (Подробности)

Гласувайте за статията

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън помагат за разработване на ваксина срещу Covid-19

След като се възстановиха напълно, Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън предложиха да дарят от кръвта си, за да помогнат за изработването на ваксина срещу Covid-19. В началото на март двойката даде положителна проба за вируса, докато беше в Австралия.

Там Том Ханкс снимаше биографичен филм за живота на Елвис Пресли. Актьорът и съпругата му прекараха 14 дни под лекарско наблюдение, след което се върнаха в Лос Анджелис и започнаха своята социална изолация.

В специално интервю пред радио NPR, Том призна, че той и Рита са дарили плазма и кръв, за да помогнат на учените в победата над коронавируса. „Много от въпросите са свързани с това какво всеки един от нас може да направи, за да помогне на останалите. Всъщност, наскоро разбрахме, че сме носители на антитела и веднага се свързахме с учени, за да дарим плазма и кръв“, казва актьорът.

Том Ханкс дори е измислил име на ваксината срещу коронавируса, която може да бъде изработена с негова помощ. „Надяваме се да помогнем в създаването на Хаксина“, казва актьорът. В момента Том и Рита се чувстват напълно здрави и уверяват лекарите, че кръвта им не е заразена с Covid-19, предават от tialoto.bg.

Припомняме, че преди няколко седмици Рита сподели с феновете си как се е чувствала докато е била болна. „Бях много изморена. Чувствах болка, неразположение, не исках никой да ме докосва и след това вдигнах температура. Изгубих обонянието си“, каза тя. Рита допълни, че температурата й се е вдигнала до 38 градуса.

Том Ханкс и Рита Уилсън даряват от кръвта си, за да помогнат за изработването на на ваксина срещу Covid-19 сн. Инстаграм

Том Ханкс и Рита Уилсън даряват от кръвта си, за да помогнат за изработването на на ваксина срещу Covid-19 сн. Инстаграм

Том Ханкс пък сподели, че той не е вдигал температура и не е губил обонянието си. Въпреки това му е отнело същото време като на нея, за да се изчисти от вируса.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар