Вътрешният министър Младен Маринов с разкрития за извънредното положение у нас!

Гласувайте за статията

Младен Маринов, който е шеф на МВР и министър на вътрешните работи, разкри какво се случва по време на извънредното положение и какво се очаква да стане след него!

Първите дни имаше затруднени на КПП-тата, но повечето работодатели си адаптираха смените към тези временни прозорци, които направихме. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов.
Младен Маринов

Младен Маринов с важни разкрития

„Имахме проблем с водачите, които работят в градския транспорт, но с кмета Фандъкова се разбрахме. Това не е проблем, защото тези хора наистина работят, а не са като онези, които декларират фалшиви данни. Те ще преминават през други часови прозорци“, каза той.
„Има всякакви куриозни случаи. Вчера бях на едно от КПП-та и наблюдавах какво обясняват хората. Всеки си приема пътуването за изключително важно, дори и то да е да си опечеш агнето и да занесеш козунак на родителите си. Не може така да бракуваш усилията на всички, които спазват нормите“, смята Маринов.
„Дори и от днес се вижда, че много хора се опитват да се приберат. Тези пътуващите лъжат себе си“, добави той.
„Днес СДВР работи по случай – тийнейджъри си направили пикник в Бистрица. Запалили огън в гората, без маски. Днес всички са в СДВР и съжаляват. Те така спъват тези, които спазват карантината“, разкри той.
„Не е важен размерът на наказанието за нарушаване на карантината, а да го има и то да бъде наложено при неспазването на правилата. Правят се проверки на декларациите от КПП-та“, заяви той.
Той проговори и за напрежението във „Факултета“:
„Има и политически елементи в него, но поводът като цяло бе съвсем ежедневен. Имаше сигнал за домашно насилие – мъж бие жена си, а има дори ограничителна заповед да я доближава. Колегите реагират на сигнала, но останалите го възприемат като акт на агресия и затова е станало напрежението. Колегите обаче се намесиха заедно с медиатори“, заяви Маринов.
„Днес Фандъкова създаде организация и раздаде помощи на тези, които няма как да изкарват пари и да се трудят от там“, добави той.
„84 000 души са под карантина, но действащата карантина към момента вече е 19 000. Това е мярката, която много трябва да се контролира и спазва“, каза Маринов и добави, че дори негов приятел му е звъннал невярващ, че са го проверили толкова много пъти, след като е бил поставен под карантина.
Силовият министър коментира и ситуацията с избягалия от старозагорската болница мъж, който хвана такси и се прибра в родното си село Паничерево, което в момента е под карантина:
„Мога да сравня случая в Стара Загора с това в четвъртък, което направиха софиянци, които не знаят дали носят вируса. Те се прибраха да заразят родителите си. Разликата е, че мъжът от Паничерево е доказано болен“, смята Маринов.
На въпрос какво мисли относно методите, прилагани в Индия срещу нарушаването на карантината, той отвърна: „Трябва да се сравняваме с демократичните общества. Там полицията работи все по-малко, а се разчита на инстинкта на обществото“.
По думите му 30 служителя на МВР са дали положителна проба за коронавирус, а 3-ма вече са излекувани.

Маринов призна, че засега престъпността много е намаляла, особено кражбата на моторни превозни средства. Притеснително е какво ще се случи обаче след падането на карантината, смята силовият министър.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар