Втора вълна от Covid-19 в Китай? Пекин постави 10 милиона „под карантина“

Гласувайте за статията

Китай отново на прага на епидемия, поставят нови 10 милиона души под карантина

Доналд Тръмп определено греши. Спекулациите около теорията, че Китай може да са отговорни за създаването на коронавирус пандемията, със сигурност не отговарят на реалността. Страната е заплашена за втори път да попадне под тежка карантина, след като 10 милиона души буквално са „заключени“, за да се избегне ужасяваща втора вълна.

Китайският град Харбин бе поставен под цялостна блокада, с цел да се предотврати ново разпространение на коронавируса в този район.

До тази ситуация се стигна, след като студент се върна от Ню Йорк и само за няколко дни успя да зарази над 70 човека. А властите решиха да вземат драконовски мерки, за да попречат за по-нататъшно разпространение на заразата.

Забранени са събирания на големи граждани в целия град, отворени са контролни и здравни пунктове по летищата и ЖП станциите.

За да излезе един човек на публично място или да посети даден обществен център, той ще трябва да използва специална апликация, която е одобрена от правителството и с която да докаже, че не е заразно. Освен това трябва да позволи да му се мери температурата, а също така да носи предпазна маска на лицето, пише „Монитор“.

Всички потвърдени съмнителни или асимптоматични случаи и техните контактни лица ще бъдат поставени под карантина. И дори съседите на тези хора ще трябва да преживеят двуседмична изолация.

Междувременно самият град е на път да се окаже под блокада. И влизането и излизането от него да бъдат забранени, докато не се овладее заразата.

Китай заключи Харбин заради 70 заразени с коронавирус сн. Уикимедия

Китай заключи Харбин заради 70 заразени с коронавирус сн. Уикимедия

Новината за Харбин идва в същия ден, когато в Пекин направиха друго важно съобщение. Властите заявиха, че в Ухан, който се оказа център на пандемията от коронавирус, в момента има само двама пациенти, които са в критично състояние. И градът вече е почти чист. Както се оказа обаче и един човек е достатъчен, за да се получи нов пробив. И друг многомилионен град да бъде заключен под карантина.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар