Кристиан Николов е управлявал колата си под въздействието на различни видове наркотични вещества

Софийската градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. В съобщението на Апелативната прокуратура се казва, че случаят е особено тежък. В обвинението се посочва, че на 19-ти април около 18:00 часа на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в София, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата. Той се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Наркотични вещества

Случаят е особено тежък, тъй като Николов е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества - амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, се казва в съобщението на прокуратурата. По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия. От него е видно, че вследствие на удара от катастрофата на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Задържане под стража

Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Николов - "задържане под стража". [caption id="attachment_625910" align="aligncenter" width="300"]Кристиан Николов обвинен с умишлено убийство на Милен Цветков сн. nova.bg Кристиан Николов с обвинение в умишлено убийство на Милен Цветков сн. nova.bg[/caption] А обвиняемите за смъртта на журналиста са вече четирима. Пред Темида за "затаяване на истината" ще отговарят приятелят и спътник на Кристиан - Георги Иванов, както и приятелката на шофьора - Симона. Двамата са пуснати от ареста срещу  парична гаранция от по 10 000 лева. На майката на Николов пък е повдигнато обвинение, че е дала джипа на сина си, който е бил под въздействие на наркотични вещества, предават от nova.bg.