СЗО: Covid-19 не е лабораторен експеримент!

Гласувайте за статията

СЗО отрече Covid-19 да е лабораторен експеримент

Covid-19 не е лабораторен експеримент. Това заявиха вчера от Световната здравна организация. Реакцията бе по повод на все по-активно ширещите се слухове, че пандемията е предизвикана умишлено от Китай. Още повече, че най-засегнати от нея се оказаха в САЩ. А американския президент само наля масло в огъня, като намекна, че ще разследва цялата ситуация с „невидимия враг“. И на няколко пъти опита да прехвърли на Китай вината за разпространението със заразата.

От СЗО обаче опитаха да сложат край на всякакви теории за конспирацията. Разумна идея, предвид темперамента на Тръмп и критичните му постове за Китай.

„Всички налични доказателства показват, че вирусът имат животински произход. И не е нито манипулиран, нито създаден в лаборатория, нито където и да е другаде“, заяви говорителката на СЗО Фадела Чаиб, която отговаряше на въпроси на специална пресконференция на ООН. Тя организира пряка видеовръзка от Женева, по повод спекулациите, че вирусът е бил изпуснат от института по вирусология в Ухан.

Подобни теории започнаха да набират популярност, след като американския президент Доналд Тръмп заяви миналата неделя, че Вашингтон ще разследва ситуацията. И ще разбере, дали вирусът е изтекъл от лаборатория в Ухан.

„Най-вероятно той продължава да живее в прилепите, но как от прилепите е достигнал до хората, това тепърва ще трябва да установим“, каза още тя.

Чаиб поздрави страните, които искат да се включат в проучването относно произхода на Covid-19 и как се е прехвърлил от човек върху хората. „СЗО е организация, която се основава на науката. И ние сме обединили сили с много експерти, за да установим произхода на вируса — дали е дошъл от Ухан или другаде“, каза още тя.

СЗО отрече вируса да е изкуствено създаден сн. Уикипедия

СЗО отрече вируса да е изкуствено създаден сн. Уикипедия

По думите й има над 70 ваксини, които в момента се тестват. И всички се надяват скоро да се открие ваксина или медикаментозна терапия, която да помогне опасната зараза да отшуми.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар