Кой ще наследи Ким Чен Ун в Северна Корея?

Гласувайте за статията

Кой може да наследи Ким Чен Ун на лидерския пост в Северна Корея

Ким Чен Ун изчезна, а според непотвърдена информация, лидерът на Северна Корея е в тежко състояние след операция от сърце. Новината се появи в американски медии и предизвика вълнение из цял свят. Южна Корея и Русия засега мълчат и не бързат да правят оценки на събитията, тъй като нямат никаква информация от Пхенян. Междувременно обаче световния политически елит се интересува от едно — ако Ким наистина е в тежко състояние и не може да управлява страната, кой ще поеме властта?

Никой не знае нищо за децата му, нито за младата му съпруга. Смята се обаче, че по-малката му сестра и хората, които са му лоялни може да изберат „регент“, докато наследникът му не стане достатъчно голям, за да получи правото да управлява.

Правителството на Южна Корея и китайските власти изразиха съмнения, че Ким е тежко болен след операция на сърцето. Но медиите поставят въпроса, кой ще замени 36-годишния Ким, ако той сериозно се разболее или почине, съобщават от „Ройтерс“.

Ким дойде на власт през 2011 година, след смъртта на баща си, който почина от инфаркт. По-малката му сестра Ким Йо Джонг обаче се смята за потенциален негов заместник. Тя придружаваше брат си на срещата в Сингапур миналия февруари. По-късно се твърдеше, че е изпаднала в немилост, тъй като споразумението между Тръмп и Ким се провали тогава. Мнозина обаче виждат в нейно лице потенциален наследник, ако нещо се случи с Ким.

„Ким Йо Джонг засега ще бъде движещата сила и ще държи контрола върху органите за управление, правосъдие и национална сигурност“, заяви Чо Ян Бум от корейския институт за национална унификация.

Сестрата на Ким Чен Ун може да поеме управлението на Северна Корея сн. Нова телевизия

Сестрата на Ким Чен Ун може да поеме управлението на Северна Корея сн. Нова телевизия

Сред другите имена обаче се спряга и това на лелята на Ким — Ким Кхьон Хи. Тя не се бе появявала пред обществото откакто през 2013-та година лидерът поръча екзекуцията на съпруга й.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар