Елизабет Втора с видео поздравления за рождения си ден

Елизабет Втора приема само видео поздравления за рожден ден номер 94. Нейните асистенти са й организирали онлайн връзка с децата, внуците и правнуците, съобщават от Уиндзор. Там кралицата е в изолация заедно с 98-годишния си съпруг принц Филип. Както се знае, Нейно Величество отмени оръдейните салюти и традиционния парад в нейна чест, известен като "Trooping the Colour". Той се провежда всяка година на 13-ти юни. Тя отмени и издигането на държавните флагове върху сградите на официалните институции. Владетелката ги обяви като "напълно неуместни" в разгара на пандемията, отнесла в отвъдното хиляди нейни поданици. Елизабет Втора не за първи отменя личния си празник в 68-годишното си царуване. Тъй като тя е родена на 21-ви април, а принц Филип - на 19-ти април, в средата на миналия век двамата решават да слеят купона и да вдигат наздравици на 20-ти април. Но личният секретар на Нейно Величество в последния момент й напомнил, че това е рождената дата на Адолф Хитлер. И на мига цялата подготовка отишла в кошчето за боклук. Като владетелка на двора, Елизабет Втора се опитва не само да управлява добре, но и да опази неговите тайни. А ето и някои от тях.

Братовчедки

Кралицата крие лудите си братовчедки. Елизабет Втора е владетелка не само на двора, но и на неговите тайни. Открай време тя тушира скандали и овладява критични ситуации. И не говори за неприятните факти и събития. Нито пък за двете си братовчедки, Нериса и Катрин, които са страдали от психични разтройства. За да не се разчуе за тях, дамите са били настанени в специално заведение с 24-часова охрана. Едната от братовчедките умира през 1986-та година, а другата - през 2014-та година. И най-върлите папараци никога не узнават за тях.

Даяна

Елизабет Втора успокоява Даяна в отсъствието на Чарлз. Кралицата никога не е коментирала защо двамата се женят, въпреки че всички знаят - между тях любов няма. Когато принцесата на народа е бременна с Уилям, мъжът й отива на лов с Камила. Даяна изпада в депресия, получава хранително отравяне и заплашва хората от обкръжението си, че ще се хвърли от стълбите - и полита надолу. Те в ужас викат Елизабет, която взима нещата в свои ръце.

Изневери

Кралицата мълчи за изневерите на мъжа си. Елизабет Втора и Филип се женят през 1947-ма година. Още през първите дни след сватбата  всички започват да говорят, че Единбургският херцог не пропуска нищо на два крака, облечено в пола. В един момент слуховете стават толкова всекидневни и агресивни, че кралицата решава да изпрати мъжа си във ваканция. По-късно свидетели ще се закълнат, че Филип е бил на круиза с "приятелка". Според светските хроникьори, той цял живот поддържа флиртове и любовници. Но Елизабет Втора игнорира тези му съпружески волности.

Сестра

Сестрата на кралицата Маргарет обича да спи със звезди. Тя никога не е била образец за аскетична аристократка, както повелява протоколът. На младини принцесата си пада по знаменитости. Спи с рокаджии и актьори, въпреки че е омъжена. След като се вдига чутовен шум заради сексуалните й приключения с Мик Джагър и Уорън Бийти, съпругът и подава молба за развод. След като получава обратно свободата си, Маргарет продължава да се наслаждава на живота, но вече тайно, по заповед на Елизабет Втора. [caption id="attachment_625775" align="aligncenter" width="300"]Елизабет Втора с онлайн поздрави за рождения си ден сн. YouTube Елизабет Втора с онлайн поздрави за рождения си ден сн. YouTube[/caption] Кралицата не шуми около родството с Дракула. Елизабет Втора никак не шуми около родството на династията с Влад Трети Цепеш - праобраз на прочутия и кръвожаден граф Дракула. Говори се, че тази част от родословното дърво, е дискретно "анулирана". Дори когато принц Чарлз наследява имот в Трансилвания, Елизабет не желае темата да се тиражира, предават от stnadartnews.com.