Васил Божков пазел в сейфа си целебна картина с Ванга

Гласувайте за статията
Епичната творба на Папа Жан отива на търг, творецът й иска минимум 100 хил. долара

Скандалният български художник Папа Жан влезе с картината си „Портрет на пророчицата Ванга“ в американския престижен сайт artvirus.org, който организира световен търг с благотворителна цел – пише в. „Уикенд“. Събраните средства ще отидат в битката срещу коронавируса и във финансиране на изработването на подходяща ваксина – отбелязва изданието.

Платното е доста голямо, с размери 120 на 140 см. Картината е завършена през 2000 г. и е рисувана в продължение на 14 месеца.
„Много обичам тази творба, мисля, че е от най-добрите ми работи. Тя ме е спасявала буквално от фалит. Няколко години е стояла в сейф в офиса на Васил Божков на ул. „Московска“ 17. На два пъти съм я залагал при Божков за по 100 хил. евро. Даваше ми безлихвен залог и я пазеше. Случваше се така, че след това събирах парите и винаги я откупувах.
Васил боготвореше Ванга като пророк и уважаваше предсказанията й. Познавали са се, той е ходил поне 5 пъти при нея. Молел ме е да купи маслената ми Ванга, но аз винаги му отказвах. Смяташе, че е целебна, защото, когато бил болен и се застоявал да я погледа, чувствал изцеление и облекчение. Други хора са ми споделяли същото“ – споделя Папа Жан.

„Пуснах я в търга и ще видя кой ще бъде новият й собственик. За мен Ванга беше повече от светица. Посещавал съм я, имахме си приказката и тя вярваше, че аз съм творец космополит“ – твърди художникът.

Папа Жан е решил да се раздели с картината си

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар