И Ванга не можа да посочи убийците на Васил Илиев

Гласувайте за статията
Навършват се 25 години от знаковата екзекуция на боса на ВИС Васил Илиев

Цели 25 години след първото знаково убийство на мафиотски бос в България – това на основателя на борческата групировка ВИС Васил Илиев, поръчителите и изпълнителите на мократа поръчка остават неизвестни – пише в. „Уикенд“. Разследването на убийството на кюстендилския борец, чийто живот бе отнет с куршуми на 25 април 1995 г., отдавна е прекратено, а времето е заличило даже оскъдните и косвени улики – отбелязва изданието.

Твърде вероятно е екзекуторите и поръчителите на убийството на първия застрахователен бос в България също да не са между живите. Едно обаче е сигурно – и 25 години след смъртта на Васил Илиев той си остава митична фигура, а легендите за неговото гангстерско царуване се разказват и до ден днешен.

Най-рапространената версия е, че Васил Илиев е бил ликвидиран от сръбски или хърватски килъри заради контрабандата с горива в Сърбия през България. Приближени до боса на ВИС даже отиват при Ванга със списъци с имена на заподозрени, а делегацията е водена лично от покойния банкер Васил Кюлев. Петричката пророчица обаче е безсилна да разкрие каквото и да е и отказва да се ангажира с посочването на виновници. Все пак се приписват дума на Ванга, произнесени по повод убийството на Васил: „Не се е опазил от приятелите!“

Васил Илиев изгради империята ВИС, наследена от брат му Жоро Илиев

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар