Ето какво слуша, чете и препоръчва Ники Илиев по време на карантина! (виж тук)

Гласувайте за статията

Ники Илиев спазва указанията, стои си вкъщи и се самоусъвършенства!

Как Ники Илиев уплътнява свободното си време, с какво превръща дългите часове в истинско забавление и наслада? Какво чете, слуша и гледа актьорът, предава сайтът Dir.bg:

Ники Илиев

Чаровният актьор Ники Илиев опознава себе си и се самоусъвършенства у дома

Какво чете…

В последно време режисьорът се е отдал на изключително интересната книга „Законите на човешката природа“ от Робърт Грийн. В която авторът предоставя на читателя тактики за успех, подобрение и самозащита, изследвайки градивните частици на нашата същност. Като предоставя философски концепции, подплатени с исторически примери, на достъпен и разбираем език.

Но това не е единственото заглавие, което Илиев разлиства. „Спокойствието е ключът“ на Райън Холидей е другото книжно издание, помагащо му във борбата със безвремието, завладяло света.

В тази книга авторът успява по брилянтен начин да докаже, че вътрешният покой е разковничето към пълноценното и ефективно съществуване, овладяването на вътрешните ни сили и самопознанието. Като за целта използва мъдростта на множество велики мислители – от Конфуций през Сенека до Джон Стюарт Мил.

При това Ники Илиев ги чете по начин, който доставя най-голямо удоволствие – на родният им език, който в случая е английският.

Песните, които не спира да слуша…

„Alive“ – Pearl Jam

„Show me how to live“ – Audioslave

„Lullaby“ – The Cure

„Biter tears“ – INXS

Какво иска да прочетем…

„Твоето его е врагът“ и „Дарът на трудностите“ на Райън Холидей са двете предложения на Ники, в които ни призовава да вникнем, за да променим своята гледна точка и възприятия. Разбирайки, че ние сами поставяме препятствия по житейския си път, които обаче лесно можем да обърнем в шансове и възможности.

Филмите, които ще изгледа отново…

Едва ли човек, който е толкова навътре в света на киното, колкото е Илиев, би си губил времето с второразедни продукции. И тази теза се потвърждава от избора на лентите, които той с удоволствие би си пуснал за втори път.

Неговият списък включва три заглавия, които биха задоволили и най-претенциозния вкус:

„Аз съм легенда“

„Най-мрачният час“

„Вади ножовете“

Нещо ново, което е открил напоследък…

Предвид естеството на настоящата ситуация и благодарение на свежото си чувство за хумор, Ники е открил… философията на Стоицизма.

Наред с платонизма и перипатетизма, стоицизмът е една от най-значимите и важни философски школи в античността. Поради исторически обстоятелства свидетелствата за нея са ограничени и дават твърде изкривена представа.

Стоическата философия се поделя отчетливо на три части: логика, физика и етика. Запазените текстове на късни римски автори наблягат само на етическата страна, пренебрегвайки логиката и физиката, и така в по-късни времена под „стоицизъм“ най-често се разбира определение за нравствени качества.

Отличителен белег на стоицизма е космологичния мироглед, от който произлиза божествения принцип за всички природни явления и естествени връзки.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар