Ники Илиев спазва указанията, стои си вкъщи и се самоусъвършенства!

Как Ники Илиев уплътнява свободното си време, с какво превръща дългите часове в истинско забавление и наслада? Какво чете, слуша и гледа актьорът, предава сайтът Dir.bg: [caption id="attachment_625657" align="aligncenter" width="300"]Ники Илиев Чаровният актьор Ники Илиев опознава себе си и се самоусъвършенства у дома[/caption]

Какво чете...

В последно време режисьорът се е отдал на изключително интересната книга "Законите на човешката природа" от Робърт Грийн. В която авторът предоставя на читателя тактики за успех, подобрение и самозащита, изследвайки градивните частици на нашата същност. Като предоставя философски концепции, подплатени с исторически примери, на достъпен и разбираем език. Но това не е единственото заглавие, което Илиев разлиства. "Спокойствието е ключът" на Райън Холидей е другото книжно издание, помагащо му във борбата със безвремието, завладяло света. В тази книга авторът успява по брилянтен начин да докаже, че вътрешният покой е разковничето към пълноценното и ефективно съществуване, овладяването на вътрешните ни сили и самопознанието. Като за целта използва мъдростта на множество велики мислители - от Конфуций през Сенека до Джон Стюарт Мил. При това Ники Илиев ги чете по начин, който доставя най-голямо удоволствие - на родният им език, който в случая е английският.

Песните, които не спира да слуша...

"Alive" - Pearl Jam "Show me how to live" - Audioslave "Lullaby" - The Cure "Biter tears" - INXS

Какво иска да прочетем...

"Твоето его е врагът" и "Дарът на трудностите" на Райън Холидей са двете предложения на Ники, в които ни призовава да вникнем, за да променим своята гледна точка и възприятия. Разбирайки, че ние сами поставяме препятствия по житейския си път, които обаче лесно можем да обърнем в шансове и възможности.

Филмите, които ще изгледа отново...

Едва ли човек, който е толкова навътре в света на киното, колкото е Илиев, би си губил времето с второразедни продукции. И тази теза се потвърждава от избора на лентите, които той с удоволствие би си пуснал за втори път. Неговият списък включва три заглавия, които биха задоволили и най-претенциозния вкус: "Аз съм легенда" "Най-мрачният час" "Вади ножовете"

Нещо ново, което е открил напоследък...

Предвид естеството на настоящата ситуация и благодарение на свежото си чувство за хумор, Ники е открил... философията на Стоицизма. Наред с платонизма и перипатетизма, стоицизмът е една от най-значимите и важни философски школи в античността. Поради исторически обстоятелства свидетелствата за нея са ограничени и дават твърде изкривена представа. Стоическата философия се поделя отчетливо на три части: логика, физика и етика. Запазените текстове на късни римски автори наблягат само на етическата страна, пренебрегвайки логиката и физиката, и така в по-късни времена под "стоицизъм" най-често се разбира определение за нравствени качества. Отличителен белег на стоицизма е космологичния мироглед, от който произлиза божествения принцип за всички природни явления и естествени връзки.