Историята на Веселин Плачков е дълга и доста любопитна!

Скандалният Веселин Плачков, който преди 4 години влезе в кожата на Апостола във филма „Дякон Левски”, изненадващо стана шеф на отдел „Култура и туризъм” в Плевен. [caption id="attachment_625567" align="aligncenter" width="300"]Веселин Плачков Веселин Плачков стана шеф на "Култура и туризъм" в Плевен[/caption] Миналата година актьорът се установи да живее в родния си град заедно с половинката си Мариана Попова, 10-годишната й щерка Мария-Магдалена от връзката й с италианския сомелиер Ханес и едногодишната им щерка Екатерина. Останалият без ангажименти Плачков решил да се яви на конкурса.

От четирима кандидати за длъжността, двама отпаднали още на предварителния подбор по документи, тъй като не отговаряли на условията за нужното образование.

На следващия тур, който се състоял от тест и интервю, Веско успял да пребори единствения си съперник за шефския стол. Така вече е назначен на административня пост. Миналата година Плачков имаше амбициите да стане общински съветник в родния си град, но не бе избран, тъй като не успя да присъства на срещите с местните хора заради снимките в сериала „Пътят на честта”.

Парадоксалното е, че плевенската култура вече се оглавява от татуиран актьор, известен с кибритлийския си нрав и хулиганско минало. По време на участието на Веско във „ВИП брадър” стана ясно, че в младежките си години Киро Християнина е имал съдебни дела за побой.

Първите няколко дни пред Камерите на Големия брат Плачков се опитваше да се владее и стоеше встрани от скандалите в Къщата. Напрежението между него и провокатора Валентин Кулагин все повече нарастваше, а накрая агресията у актьора се отприщи. „Стани и се махни от тук, не искам да ти направя нищо. Ще ти навра очилата отзад. Искам да те убия, много искам. И ще те убия”, крещеше бесен Плачков. Останалите випове се опитваха да го укротят, а гримьорът го заплаши, че заради смъртните заплахи, отправени в ефир, може да го подведе пък съдебна отговорност. „Аз съм имал такива дела”, откровено призна Плачков.

Актьорът с опърничаво поведение бил непоправим хулиган още от дете. Заради конфликтното му поведение се наложило да смени 6 училища, докато завърши средно образование. Първо учил в елитната професионална гимназия по строителство и архитектура в Плевен.

Веско обаче изпитвал ужас от точните науки и не влизал в часовете. Във втори курс го изключили дисциплинарно и продължил да учи в механотехникум в паралелка съобщителна техника. Но и там не издържал дълго. После попаднал в техникума по ядрена енергетика в Белене. След това последвали още 3 премествания заради неизвинени отсъствия. Единственият предмет, който го вълнувал и му допадал в училище, била историята. След като се дипломирал, се колебаел какво да учи. Баща му настоявал да кандидатства в полицейската школа в Симеоново. Веселин издържал успешно изпита по физическо, но писменият по български го препънал. Паднала му се тема от творчеството на Алеко Константинов. Плачков уж всичко си знаел, даже подсказал на едно момиче. Тя обаче изкарала петица, а той – двойка и така се разминал с полицейската униформа. Тайно от родителите си се явил на приемните изпити в НАТФИЗ. Приели го от раз в класа на проф. Димитрина Гюрова. Маститата театралка смятала, че Веско има огромен талант и още по-голям мързел. Когато заживял в големия град, за да се издържа, студентът по актьорско майстроство работил по автомивки и заведения. Бил е и осветител в киноцентъра „Бояна” и хич не се ядосвал, че е актьор, а по цял ден разнася прожектори и декори. Не само, че трупал опит, но и имал добро заплащане. „Най-интересно ми беше, когато работех като охранител на парк. Бях хижар три години”, споделял е актьорът.

Най-трудният му период в професионален план бил, когато се наложило да напусне Плевенския театър след скандал с директора. По време на снимките на „Дякон Левски” лъсна истината, че тялото на Веско е нашарено с образи на зловещи зомбита.

Това обаче изобщо не притеснило режисьора на кинолентата за Левски Максим Генчев, тъй като героят му не се събличал толкова, че да лъсне някой от огромните му грозни татуси. Упреците за изрисуваното му тяло разгневиха Плачков, който заяви, че рисунките му не били някакъв моментен каприз, а увековечени важни моменти от живота му. Първите му татуировки били три маски – театралните Сълза, Смях и Злоба. „Необходими са ми, тъй като не овладявам лесно емоциите си”, обяснявал е актьорът. Най-екстравагантният му татус е на изкривено лице на дясното му рамо. Направата на изображението била вдъхновена от ролята му на уродливия Хелкион в постановката „Калигула”. След финала на снимките на сериала „Пътят на честта”, в който героят на Плачков – Киро Християнина бе принудително убит, артистичната двойка реши да се премести в провинцията. Както е известно, в края на миналата година екипът на хитовата поредица по Нова телевизия бе разтърсен от скандал. Ревнивата Мариана придружавала Веселин по време на снимките и му устройвала сцени на ревност заради любовните сцени на неговия герой. Продуцентът Маги Халваджиян вдигнал ръце от панаирите на певицата и разпоредил сценаристите да променят сюжета и да убият Киро Християнина. Точно, когато кариерата на Плачков набрала скорост и започнали да го канят в по-сериозни проекти, той бил изправен пред заплахата повече да не получи роля. След разразилия се скандал Мариана и Веселин взели решението да се преместят на спокойствие в провинцията и заживели в стара къща в Плевен. Идеите на Плачков да авторски театрален спектакъл, в който да участват двамата с Мариана, засега бил замразен, затова актьорът предпочел да си намери друга по-сигурна работа и се явил на конкурса за шеф на плевенската култура и туризъм. Докато Плачков е щастлив с новата си работа, извънредното положение заради пандемията от коронавирус остави без музикални ангажименти половинката му Мариана. Тя се надявала да получи три минимални заплати, които социалното министерство обеща като помощ на бедстващи творци. Поп звездата публично се заинтересува от личния си профил в социалните мрежи къде трябва да подаде молба и от къде ще получи компенсациите за безработен самоосигуряващ се артист, пише вестник "Уикенд".