Ненчо Балабанов призовава всички да си останат вкъщи за празника

Ненчо Балабанов призовава всички хора да си останат вкъщи за празника. Той даде специално интервю, в което разказа за началото на своята кариера, любимото си хоби и къде ще прекара Великден. Ненчо е роден на 17-ти април 1980-та година в Котел. Споделя, че още от малък иска да стане актьор, но желанието да се оправя сам в живота го кара да кандидатства в Електротехникума в Горна Оряховица. Въпреки това, много добре знае какво иска и никога не спира да преследва мечтата си. През 1998-ма година завършва училище и трябва да реши накъде да поеме. Талантите му не са един и два и затова Ненчо кандидатства в "Актьорство за куклен театър" в НАТФИЗ и "Поп пеене" в Нов български университет. Разбира се, приет е и в двете специалности, но желанието го отвежда към актьорството. "Много съм щастлив, че избрах Театралната академия. Там придобих нови умения като артист и натрупах цялата палитра, която един човек на изкуството може да иска", споделя Ненчо. Зад един велик артист винаги стои един човек, който го е открил. В случая на Балабанов обаче това са много хора, които спомагат за успеха му. Признава, че е безкрайно благодарен на всеки от тях, че му е дал шанс и е повярвал в таланта му. "Първо бяха родителите, приятелите и близките ми. След това Елена Пеева, Румен Рачев, Жени Пашова и Любо Гърбев. Марио Балтаджиев и Мага. Списъкът е безкрайно дълъг". По време на обучението си в НАТФИЗ заедно с колегите си създава "Учебния куклен театър". Това е сцена, на която се изявяват всички актьори, които са учили тази специалност. Ненчо споделя, че "Учебният куклен театър" дава на всеки студент поле за изява и това е от изключително значение за по-нататъшното му развитие.

Имитация

Името на Ненчо Балабанов добива широка популярност, благодарение на клип, в който актьорът имитира Бойко Борисов. Всъщност, всичко става на шега и видеото е било предназначено за Христо Порязов - колега и приятел от НАТФИЗ. Той вижда невероятната прилика между Ненчо и Борисов и веднага убеждава актьора да го публикува в социалните мрежи. Реакцията на публиката е мигновена и това се превръща в "ракета носител" на народна слава. "Това, като че ли, беше ударният старт на новия етап в моя творчески път", казва той. Освен че може да имитира прекрасно, Ненчо има добри гласови данни и дори има собствени песни. Първите му изяви на музикалната сцена са в Сливен на 14-15 години. След това започва уроци при Елена Пеева и с нея има концерти пред голяма публика 2-3 пъти всеки месец. В добавка към пеенето, Ненчо "дава" гласа си на някои от най-известните герои в киното и телевизията. Той признава, че това допълва цялостния му образ на актьор и винаги ще е благодарен, че притежава всички тези таланти.

Ежедневие

В момента обаче успява да пее и да имитира само вкъщи заради пандемията от коронавирус. Шегува се, че съседите му се наслаждават на концертите по цял ден и се надява по този начин да разведрява деня им. Добавя, че сега, повече от всичко, ни трябва смях в ежедневието и нещо, което да ни държи позитивни. "Безкрайно важен е смехът. Винаги, а камо ли сега. Смехът е най-голямото лекарство и най-силният имуностимулант". Ненчо споделя, че за Великден ще си остане вкъщи заедно със семейството си. "Смятам, че има голям риск да отиде на вятъра цялата тази изолация до момента, ако хукнем всички да празнуваме Великден както преди. Така че, апелирам към всички българи: Нека да удържим положението още малко и да се молим от вкъщи. Да бъдем в тесен кръг в домовете си и така по-бързо да излезем от примката на тази лудост, която ни споделят".

След карантината

След като приключи карантината, Ненчо най-вероятно ще подкара своя мотор към морето, за да се гмурка. Споделя, че това са част от хобитата му, които в момента му липсват. Разбира се, ще продължи с работата в театъра и чака с трепет отново момента, в който ще застане пред пълната зала. "Театърът ти дава любовта на публиката, дава ти възможност да изживееш много и различни съдби докато си на сцената. Обогатява те безкрайно много", казва актьорът. Той допълва, че сцената често взима от свободното ти време, но ти й го даваш с удоволствие. [caption id="attachment_625474" align="aligncenter" width="300"]Ненчо Балабанов призова всички да си останат вкъщи за празниците сн. Фейсбук Ненчо Балабанов призова всички да си останат вкъщи за празниците сн. Фейсбук[/caption] Колкото до сина му Богомил, засега момчето се е насочило към рисуването, но това не единственият му талант. "Той е и доста артистичен. Има уникално чувство за хумор и пее много добре". Баща му, разбира се, е плътно зад него и го подкрепя с две ръце по пътя към мечтата, каквато и да е тя, пише tialoto.bg.