Тежка секира за нарушителите на забраната за пътуване

Гласувайте за статията

Санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лв

Нова секира очаква нарушителите на забраната за пътуване.

Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване.

забраната

Санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лв

Обвиненията ще бъдат по Наказателния кодекс, а санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лева, съобщи Нова телевизия. Още в четвъртък от полицията обясниха, че започват внимателна проверка на всички декларации от пропускателните пунктове в последните два дни.

През КПП-тата без ограничения могат да преминават само автомобили в специален режим, аварийни екипи на комуналните дружества, медицински екипи и хора, които имат нужда от медицинска помощ. Не е спрян и трафикът на камиони със стока.

„Не знам тези, които са успели да заблудят, как ще се върнат при наложените мерки. В малка част от проверените декларации откриваме много сериозни нарушения, съответно тези, които са попълнили неверни данни, ще си имат проблеми с правосъдието”, обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов, пише blitz.bg.

Припомняме, че заповедта на министър Кирил Ананиев за затваряне входовете и изходите на София влезе в сила от полунощ на 17.04.2020 г. Целта на тази заповед е да се ограничи разпространението на коронавируса, предвид че София е най-голямото огнище в страната към днешна дата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар