Бургас удари София във земята

Бургас удари София във земята
2 (40%) 1 vote

Жителите на Бургас търсеха всевъзможни варианти, за да напуснат пределите на града

През днешния ден Бургас успя да удари София в земята и то от раз.

Жителите на Бургас търсеха всевъзможни варианти, за да напуснат пределите на града и да се отдадат на почивка по вили и къщи по време на Великденските празници, пише „Флагман“.

Бургас

Жителите на Бургас търсеха всевъзможни варианти, за да напуснат пределите на града

Доста голям обаче се оказа броят на онези, които биват върнати на КПП-ата. Това означава, че плановете им пропадат, тъй като излизането им от града не е свързано с трудова ангажираност или медицински проблем.

Стриктно се спазва заповедта на здравния министър и пропускателният режим се явява голяма спънка за хората. Потърпевш от строгите мерки се жалва, че за днес е планирал да ремонтира покрива на къщата си на село. За целта той дори ангажирал строителна бригада, но на изхода на Бургас, е бил върнат.

Обяснението, което получил било, че това не е адекватна причина. Факт е, че в заповедта на здравния министър ясно са посочени причините, които налагат безпроблемното преминаване през ограничителните пунктове. Личните строителни дейности не попадат в този обхват.

Причините, които измислят, са повече от абсурдни

Абсурдните причини на хората понякога дори будят смях в униформените, като например – „трябва да събера яйцата от кокошките“.
„Съществуват извънредни причини, при които се налага извършването на пътувания в почивните дни, но те ще се преценяват от служителите на всяко от КПП-тата на вход-изход на Бургас“, обясниха от пресцентъра на полицията.

Във връзка с информацията от генерал Мутафчийски, че в момента по малките населени места по Черноморието има повече автомобили със софийска регистрация, отколкото на местните жители, трябва да отбележим, че всички тези „чужди граждани“ притежават имоти и съответно нотариален акт, с който доказват собствеността си и достъпът им няма как да бъде ограничен.

„По данни на полицията, през КПП-то са преминали около 80 автомобила с хора от вътрешността на страната. Всички са с декларация за имоти в Созопол или Черноморец.

Към настоящия момент София е затворена, но не е под карантина. Това не ни позволява да наложим задължителна карантина на тези придошли хора. Карантинираните лица на територията на община Созопол към момента са 21. Няма случаи на заразени хора“, отбеляза кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Той подчерта, че се провежда превантивен контрол над работещите магазини за спазване на противоепидемичните мерки. Там, където е необходимо са доставени предпазни материали – маски, ръкавици и дезинфектанти, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар