Кметът на Варна – Иван Портних съобщи много лоша новина

Гласувайте за статията

Симптомите на заболяването с

Кметът на морската ни столица Иван Портних съобщи много лоша новина.

Градоначалникът на Варна разкри

е появяват късно

, че младо момиче, пристигнало от Лондон във Варна, е с положителна проба за коронавирус.

Иван Портних

Симптомите на заболяването се появяват късно

След като в продължение на седмица във Варна нямаше нов случай на заразен с коронавирус, вчера вечерта стана ясно, че от 41 проби една е положителна.

Иван Портних уточнява, че положителната проба е на млада девойка, която преди две седмици е пристигнала от Лондон.
„Симптомите на заболяването се появяват късно, затова е много важно спазването на карантина“, каза в официалния си профил във Facebook кметът Иван Портних.

Същевременно прави впечатление, че София остана пуста заради извънредното положение и великденските празници.
Въпреки чудесното време днес, столицата е обезлюдена. На централни места в града трудно може да бъде забелязан човек, а дори по ключовите булевардите пъплят съвсем малко автомобили. В метрото гледката не е по-различна, като липсват хора както в мотрисите, така и на самите станции

Пазарите в града по заповед на здравния министър Кирил Ананиев също са затворени. Целта е да се избегне струпването на хора и разпространението на коронавируса.

Дори емблематичният „Женски пазар“ е обграден с ленти и предупредителни табели. Сергиите са празни, продавачи и клиенти са си по домовете в очакване на Възкресение Христово.

Видимо препоръките на Националния оперативен щаб и заповедите на здравния министър Кирил Ананиев се спазват. Столицата не прилича на себе си, тъй като е лишена от обичайната динамиката и живота в нея, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар