Меган Маркъл и Хари дариха част от сватбената си печалба за борба с коронавируса (Вижте тук)

Меган Маркъл и принц Хари дариха част от сватбената си печалба сн. Инстаграм/ sussexroyal
0

Сватбата на Меган Маркъл и принц Хари беше предавана на живо в цял свят

Меган Маркъл и принц Хари са дарили над 100 хиляди долара, спечелени от излъчването на кралската им сватба. Средствата ще отидат към фондацията „Feeding Britain“, която се грижи да осигури храна на нуждаещите се. Хората, на които трябва да се помогне, рязко се увеличиха заради пандемията от коронавирус и затварянето на много компании и малки бизнеси.

Говорител на Меган и Хари казва, че „те са удовлетворени, че парите ще отидат за такава чудесна кауза“. Според „People“, всички печалби от телевизионното излъчване на сватбата им ще бъдат дарени на различни каузи, избрани от херцозите. Близо 2 млрд. души по цял свят наблюдаваха церемонията в замъка Уиндзор, която се състоя на 19-ти май 2018-та година. Тя беше предавана на живо по множество телевизии.

Президентът на „Feeding Britain“ е архиепископ Джъстин Уелби, който проведе кръщението на Меган и водеше сватбата на двамата. Именно затова те избират точно тази организация, към която да дарят част от средствата. Меган и Хари лично се запознаха с работата на фондацията, когато посетиха първия й супермаркет за нуждаещи се през януари 2019-та година.

„Херцогът и херцогинята наскоро говориха с архиепископ Уелби и бяха впечатлени от работата, която организацията му върши, за да помогне на хората по време на пандемията. Те са щастливи, че парите им ще отидат за такава добра кауза“, казва говорителят.

Въпреки че вече не живеят във Великобритания, Меган и Хари все още намират начини, за да подкрепят страната по време на пандемията. През март те публикуваха съобщение в Инстаграм, с което се опитват да вдъхнат кураж на всички, засегнати от вируса. „Сега, повече от всякога, имаме нужда един от друг“, пише двойката.

Изолация

Миналия месец семейството се премести да живее в Лос Анджелис заедно със сина си Арчи, който съвсем скоро ще навърши годинка. Тримата живеят в отдалечена къща. Те не са излизали от нея заради наложените мерки за социална изолация. По-рано през месеца Меган и Хари обявиха, че вече имат нова благотворителна организация, но официалното й откриване ще се случи след пандемията.

Меган Маркъл и принц Хари дариха част от сватбената си печалба сн. Инстаграм/ sussexroyal
Меган Маркъл и принц Хари дариха част от сватбената си печалба сн. Инстаграм/ sussexroyal

„В момента най-важни са здравето и животът на хората по целия свят, както и опитите да намерим решение на всички проблеми, които се появяват в следствие на пандемията“, пишат херцозите, предават от tialoto.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.